JESDER’in, Üniversitelerde Bilgilendirmeleri Devam Ediyor

Bu yazı Fatih tarafından gönderilmiştir JESDER’in, Üniversitelerde “Jeotermal Enerji” Konusunda Bilgilendirmeleri Devam Ediyor JESDER (Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği) Jeotermalin önemi, kullanımı ve geleceği gibi konularda üniversitelerde bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Jeotermal enerji konusunda gençleri destekleyip ve bilgilendiren JESDER (Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği) üniversitelerdeki zirve ve konferanslarda, Jeotermal ile ilgili tüm konularda uzman kuruluş… Read More »

Jeotermal Enerji Teknolojileri 2017’de Hız Kazanacak

Bu yazı Dilara tarafından gönderilmiştir Jeotermal Enerji Teknolojileri 2017’de Hız Kazanacak Temiz, çevreyle dost ve yenilenebilir enerji kaynağı olması açısından oldukça değerli olan bu enerjiye ve jeotermal sektörüne yapılan yatırımlar, devlet destekleriyle de hız kazanıyor. JESDER’in (Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği) katkılarıyla düzenlenecek Fuar’a, kuruluşa üye santrallerin yetkilileri ve satın alma yöneticileri de katılım gösterecek.… Read More »

elektrik sektöründe yerli üreticilere müjde

Yargı, elektrik sektöründe yerli üreticilere ‘müjde’ niteliğinde önemli bir karara imza attı. Kahramanmaraş İdari Mahkemesi’nden çıkan kararla 1 Megavat’a (MW) kadar lisanssız olarak üretim serbestisinden yararlanarak elektrik üretimi yapmak için elektrik dağıtım şirketlerine başvuran ancak talepleri mevzuat dışı bürokratik gerekçelerle reddedilen yerli elektrik üreticilerinin önü açıldı.

Yeni güneş panelleri

Yeni nesil güneş panelleri çatılarla sınırlı kalmıyor, bisiklet yolları ve park alanları gibi pek çok alternatif alana yayılıyor. Güneş enerjisi yaygınlaştıkça, çatılarda kullanılan klasik güneş panellerinin yerini farklı alternatifler alıyor.

Gobi Çölüne Mega GES

Çin yenilenebilir enerjiye olan yöneliminin bir diğer ayağında, ilk büyük ölçekli ticari güneş tesisinin inşasına Gobi Çölü’nde başladı. Delingha diye adlandırılan devasa tesis, Qinghai Eyaleti’nde 25 kilometre karelik boş bir alana yayılacak ve bir dizi güneş aynasına bağlı, altı dev güneş kulesi barındıracak.

Akkuyu Nukleer Kafa Karıştırıyor

Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yüklenici firması Akkuyu NGS A.Ş.’deki Bilgilendirme Merkezi Müdürlüğü görevinden istifa eden Mehmet Faruk Uzel, istifasının ardından hakkında iftira ve linç kampanyası başlatıldığını, bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi.Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapımı planlanan Akkuyu Nükleer Santrali, son günlerde bir istifayla Mersin gündemine oturdu.

Solar Aile Otomobili

İTÜ Güneş Arabası Ekibi’nin tasarlayıp ürettiği, Türkiye’nin güneş enerjisi ile çalışan ilk aile arabası “Aruna”nın sponsorları, İTÜ’de bir araya geldi.

Güneş Enerjili Otobüs

İETT Türkiye’nin ilk güneş panelli şehir içi toplu taşıma aracını üretti. Tüm filosunu çevre dostu motorlardan ve doğalgazlı araçlardan oluşturan İETT çevreye karşı sorumlu ve alternatif enerji kaynaklarına yönelik projelerine devam ediyor. İETT, BOTOBÜS’ün ardından şimdi de güneş panelli otobüsü ile çevre duyarlılığına dikkat çekmek istiyor.

Enerji verimliliğinde yeni yöntem

Elektronik cihazlar enerjinin oldukça büyük bir bölümünün ısı olarak harcanıp gitmesine yol açar. Bu enerjiyi kolayca gözden çıkarmak yerine ondan yararlanabilmek, elektronik endüstrisinde devrim yaratabilecek bir düşünce. Çünkü çok daha verimli makinelerin yolunun açılması anlamına geliyor ve görünüşe bakılırsa buna giderek yaklaşıyoruz.