10 yılda 65 milyar TL

By | 8 Şubat 2014


“Güçlü Sanayi Verimli Enerji» sloganıyla yola çıkılan “Enerji Verimli Sanayi” projesi, sanayi kuruluşlarında belirlenen 13 enerji verimlilik artırıcı proje alanıyla on yılda 65 milyar TL değerinde enerji tasarrufu yaratmayı hedefliyor. Hükümet, ayrıca enerji verimliliğine yatırım yapan sanayicileri, yatırımın yapıldığı bölgeye bakılmaksızın 5. bölgeye yapılan yatırımlardan faydalandıracak. Bu konuda Greenpeace ve çevreci sivil toplum kuruluşlarına çağrı yapan Bakan, “Yerli enerji kaynağımız, enerji verimliliği için tencere tava ile tanıtım yapmak da serbest” dedi..

Yıldız; konutlarda, sanayide, ulaştırmada, tarımda ve daha birçok alanda kaliteyi düşürmeden enerjiyi en etkin şekilde kullanmayı ve Türkiye için önemli kazanımlar sağlamayı hedeflediklerini belirterek Bugün başlattığımız proje kapsamında da hedefimiz; sanayicilerimizin enerji faturasını en az % 30 azaltmak ve parasal olarak 10 yılda 65 milyar TL tasarruf etmek.” dedi.

Hazine, Ekonomi Bakanlığımız ve Enerji Bakanlığı bir teşvik için ortak çalışıyoruz. Bunun yakında yürürlüğe gireceğini en kısa sürede göreceğiz. Bu teşvik kapsamında belli bir ton eşdeğer petrolde kadar geri dönüş süresi olan, azami beş yılda yatırımı kendini amorte edecek enerji verimliliği yatırımları için bir düzenlememiz olacak. Atık ısıdan elektrik elde edecek tesislerde, petrol ve doğalgaz aramaları, enerji terminal işletme tesisleri, doğalgaz depolama tesisleri de bu teşvikler kapsayacak.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir