10 Yıldır Rüzgar Santrali Bekliyor

By | 22 Şubat 2010

Ülkemizin çok rüzgar alan yerlerinden biri de Balıkesir Erdemit. İlçe belediyesi 10 yıldan beri rüzgar enerjisi santrali talebinde bulunuyor.

Kaz Dağları’nın eteklerinde bulunan Edremit ilçesi özellikle Ciğertepe mevkiinde sürekli esen rüzgarlarıyla biliniyor. İlçenin bu potansiyelinden yararlanmak isteyen dönemin ve şimdiki belediye başkanı Av. Tuncay Kılıç, 21 Ocak 2000 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bu konuyla ilgili bir yazı gönderdikleri, fakat 10 yıl içerisinde bir cevap alamadıklarını bildirdi.

Av. Tuncay KILIÇ EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI

1-19238 sayılı sayılı ve dönemin Enerji Bakanı M. Cumhur Ersümer’e gönderilen yazı:
Sayın bakanım, sizinde çok yakından bildiğiniz üzere; İlçemiz Balıkesir’in ve Edremit Körfezi’nin en büyük yerleşim yeni olup, turizm potansiyeli yüksek huzur içinde yaşanabilecek bir yerdir. Son yılanda ülkemizde bir enerji darboğazı olduğu bir gerçektir. Hatta son günlerde yapılan elektrik kesintileri de konunun ciddiyetini göstermektedir. Siz, değerli büyüklerimizin ülkemizin hayati sorunu olan enerji darboğazını aşmak için yaptıkları çalışmaları takdirle izliyoruz. İlçemiz, yaz ve kış aylarında Ciğertepe mevkiinden sürekli Kuzey rüzgarları almaktadır. Genelde Poyraz hava hakimdir. Hem ülke ekonomisine, hem de enerji sorunu çözümüne katkıda bulunmak amacıyla ilçemizde rüzgar enerji santralleri kurulmasını talep ediyoruz.

Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, İlçelerine rüzgar enerjisi santrali(RES) kurulması yönindeki taleplerinin hala geçerli olduğunu belirtti.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir