6 Ayda 125 Enerji Şirketi: Melek, Bülbül, Leylek …

By | 24 Ocak 2014

ozgul-group
‘Kanal İstanbul ’, 3 Havalimanı ve ve çevresi’ne elektrik üretmek üzere kurulacak doğalgaz santralı yatırımıyla dikkat çeken Özgül Group’un yenilenebilir enerji alanındaki atağı da dikkat çekti. Özgül Group, geçen yılın haziran ayından 2013 sonuna kadar yenilenebilir enerji alanında 125 şirket birden kurdu.
Dünya Gazetesi’nden Sibel Cingi’nin haberine göre yenilenebilir enerjinin önemli oyuncularından biri haline gelen grubun her biri 50 biner TL sermayeyle kurulan yeni şirketlerinin sayısı kadar isimleri de oldukça dikkat çekici.
Haberde “125 şirkete isim bulmak zor olsa gerek, Özgül Group ekibi bu konuda tüm yaratıcılığını kullanmış. Kiminin adı Krizantem, kiminin Kekik, kiminin Kaktüs, kiminin İğde… Ağaç, çiçek, meyve isimleri tükenince gezegenler, rüzgarlar, akşamlar, sabahlar ve mehtaplar devreye girmiş. Güvercin, Saka, Geyik, Serçe, Leylek, Bülbül, Melek bile şirket ismi oluvermiş… İlk etapta kurulan şirketlerin isimleri Kasımpatı, Sardunya, Ortanca, Zakkum, Zerdali, Sarmaşık, Tarçın, Fesleğen, Zambak, Lavanta, Sümbül, Kayın, Kavak, Karanfil, Dağçayı gibi çiçek ve ağaç isimlerinden oluşuyor. 125 şirketin arasında 2013 Eylül sezonunda yayına giren popüler dizilerden Çalıkuşu bile yerini alıyor. Gezegen, Göktaşı, Uranüs, Jüpiter derken grubun yenilenebilir enerji atağında Karayel, Lodos rüzgarı esiyor. Paradoks, Gözlem, Düşünce, Mantık ile uzayan şirket listesi Kitap , Roman, Hikaye, Manzum gibi isimlerle edebi bir boyuta da taşınıyor” denildi.

‘GÜNEŞ’ LİSANSLARI BU YIL DAĞITILACAK

Dünya’ya konuşan Özgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Faruk Özgül kurdukları şirketler bünyesinde yapılacak yatırımların yüzde 70’inin rüzgar, yüzde 30’unun ise güneş alanında olacağını açıkladı, “Şirketimizin faaliyet dışı bir yapısı ve geliri yok. Asla simsarlık yapmıyoruz” dedi.
MODUS Enerji Danışmanlık Şirketi’nin sahibi Kemal Uslu ise “Önümüzdeki dönemde yaklaşık 7 bin MW’lık bir HES yatırımı devreye girecek. Bunlara ek olarak 600 MW güneş santrali için de başvurular alındı. Yatırımcıların gözü EPDK’da. Bu yılın ilk yarısında lisansların dağıtılması bekleniyor. Güneş enerjisine çok büyük bir ilgi var. 600 megavat için 8 bin 900 megavat başvuru geldi” diye konuştu. (RADİKAL)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir