Enel Jeotermal İçin Türkiye'de

By | 24 Ocak 2011


İtalya’nın belli başlı enerji şirketlerinden olan Enel’in yenilenebilir enerji dalında faaliyet gösteren Enel Green Power şirketinin Türkiye’de 142 lisans aldığı belirtiliyor.

İtalya’nın yüksek trajlı İl Sole 24 Ore gazetesine dayandırılan haberde, Enel Green Power CEO’su Francesco Starace’nin demeçlerine yer verildi:

“Öncelikle jeotermal enerjiden bahsediyoruz. Türkiye bir yabancı firmaya ilk kez jeotermal enerji alanında lisans verdi. Jeotermal enerji araştırmaları yapmak üzere farklı bölgeleri kapsayan 142 lisans aldık. Çalışmaları Türk firması Meteor ile birlikte yapacağız. Meteor, Uzun grubunun bir parçası.

Türkiye’ye yatırım yapmanın tam zamanı. Türkiye çok büyük bir jeotermal potansiyele sahip. 142 lisansla 100 megawatlık üretim gerçekleştirebilecek bir santral kurabiliriz. Toplam yatırım 350 milyon euro (yaklaşık 700 milyon lira) olacak. Türkiye’de merkezi santral kapasitesi 86 megawatt. Ancak hükümet 5 yılda 600 megawatt kapasitesine ulaşmayı amaçlıyor. En verimli bölge İzmir’in kuzeyiyle Marmara Bölgesi arasında kalan kesim.”

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir