Antalya Güneş Evi CNN'de

By | 19 Ekim 2011


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, CNN International’da tanıtılacak.

CNN International’ın dünyadaki çevreci projeleri konu edinen “Durban’a Giden Yol” adlı programı, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’la röportaj yaparak, Güneşev ve diğer güneş enerjisi ile ilgili projeler hakkında bilgi aldı.

Dünyada çeşitli kentlerinde karbon emisyonlarını azaltmak için yapılan çalışmaların anlatıldığı CNN International’ın “Durban’a Giden Yol” programının bir durağı da Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’la röportaj yapan program ekibi, projeyle ilgili bilgi aldı. CNN International ekibine, Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi’ni gezdiren Başkan Akaydın, Büyükşehir Belediyesi’nin Güneşev, Güneş Park, Güneş Tarlaları projelerini anlattı.

Başkan Akaydın, Büyükşehir Belediyesi’nin Güneş Park Projesi’ni hazırlayan dünyanın önde gelen güneş enerjisi uzmanı Dr. Ahmet Lokurlu’nun da yer aldığı çekimler sırasında amaçlarının halkı temiz enerji kaynakları hakkında bilgilendirmek ve örnek olmak olduğunu kaydetti. Programın prodüktörlüğünü yapan Gökçe Saraçoğlu, CNN International’da yayınlanan “Durban’a Giden Yol” adlı 30 dakikalık programın, karbon salınımını azaltmaya yönelik atılımda bulunan şehirleri keşfeden ve araştıran, ayda bir yayınlanan bir televizyon programı olduğunu söyledi.

DÜNYA İZLEYECEK
Saraçoğlu, şu bilgileri verdi: “İlk ayağı İngiltere olan TV programı, Aralık ayında Güney Afrika’nın Durban şehrindeki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Sözleşmesi (UNFCC) için yapılacak 17’nci oturumdan önce CNN izleyicilerini Almanya, Türkiye ve Kenya’daki şehir merkezlerine götürecek. Yol boyunca bugünün şehirlerinin karşı karşıya bulunduğu çevre ve sürdürülebilirlik konularının yanı sıra bunları çözmek için geliştirilen çevreci girişimler incelenecek. Teknolojik buluş ve ilerlemelerden eko-savaşçılara kadar karbon emisyonlarını azaltılmasına yardımcı olmak için harekete geçen Başkan Mustafa Akaydın gibi insanların hikayeleri yapılacak.”

Antalya Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi’nde çekilen görüntüler ve Başkan Akaydın’la yapılan röportaj, 19 Ekim tarihinde 07.30 ile 17.30’da 2 defa yayınlandı. Program, 22-23-24 Ekim tarihlerinde de 07.30 ile 17.30 saatlerinde günde 2’şer defa yayınlanacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Sağlıklı Şehirler 2011 En İyi Uygulama Yarışması”nda ‘Çevre’ kategorisinde ödül kazanmıştı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir