Arçelik'e Japonya'dan Ödül

By | 2 Nisan 2012


Arçelik A.Ş.’nin Çerkezköy’de bulunan Elektrik Motorları İşletmesi ve Bolu’da bulunan Pişirici Cihazlar İşletmesi JIPM (Japan Institute of Plant Maintenance) kuruluşu tarafından verilen (Total Productive Management – Toplam Verimlilik Yönetimi) ödülüne layık görüldü.

Arçelik A.Ş. İşletmeleri, bir üretim yönetim sistemi olarak uyguladığı ve temelde tüm kayıpları yok ederek, sürdürülebilir rekabetin olmazsa olmazı olan verimliliği en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan TPM uygulamalarındaki başarılarını, yeni ödüllerle taçlandırdı. Arçelik A.Ş.’nin Çerkezköy Elektrik Motorları  İşletmesi ve Bolu’daki Pişirici Cihazlar İşletmesi, Japonya’da bulunan JIPM kuruluşunca verilen TPM ödüllerini, bağımsız denetçiler tarafından yapılan iki aşamalı denetimlerden başarıyla geçmesi sonucunda aldı.

2005 yılında JPIM tarafından verilen ‘TPM Mükemmellik’ ve 2008 yılında ‘TPM Sürekli Mükemmellik’ ödüllerini de alan Arcelik A.Ş. Çerkezköy Elektrik Motorları  İşletmesi, bir üst basamakta yer alan bu ödül ile motor sektöründe “TPM Special Award” (TPM Özel Ödülü) ödülünü alan ilk işletme olma başarısını gösterdi. Bolu Pişirici Cihazlar İsletmesi de 2005 yılında başladığı TPM yolculuğunu 2009 yılında ‘Mükemmellik Ödülü’ ile taçlandırdı. İsletme 2011 yılında da ‘TPM Sürekli Mükemmellik Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir