Ataer Enerji Yenilenebiler'e Hazırlanıyor

By | 5 Ocak 2010

2009’un çalkantılı ekonomik ortamına rağmen enerji yatırımlarını yavaşlatmayan Ataer Enerji önümüzdeki yıllarda yenilenebilir enerji sektörüne girmayi planlıyor.

Yıllık 480 milyon kWh elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olan Ataer Enerji, 2010 yılında bu kapasitesini daha da arttıracak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şeker’in yaptığı açıklamaya göre doğalgaz santralının kapasitesi 60MW’tan 120MW’a çıkarılacak. Bu sayece 480 milyon kWh olan yıllık üretim kapasitesi de 960 milyon kWh olacak.

Yenilenebilir Enerji Yatırımları
Krize rağmen enerji yatırımlarına ara vermeyi düşünmediklerini belirten Şeker, bundan sonraki yatırımlarının rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji alanlarına yönelik olacağını belirtti.

“Kanunun Çıkmasını Bekliyoruz”
Yenilenebilir enerji yatırımlarına ilişkin şirket planlarından bahseden Şeker şöyle konuştu:
“Doğalgazla ilgili bir yatırım düşünmüyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ile ilgili yatırımlar planlıyoruz. Hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisi üzerinde yoğunlaşıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili kanunun Meclis’ten çıkmasıyla birlikte bu alanda üretim yapan kurum ve kuruluşlara destek sağlanacak. Bir an önce kanunun çıkmasını bekliyoruz.”

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir