EBRD Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Kredisi

By | 15 Temmuz 2010

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Kredisi’ni (TurSEFF) hizmete sundu.

200 milyon dolar tutarındaki kredinin tanıtımı 14 Temmuz 2010’da İstanbul Grand Hyatt Otel’de yapıldı.
EBRD Türkiye Ofisi Başkanı Michael Davey’in konuşması ile açılan toplantıda  Davey, TurSEFF’in Türk işletmeleri açısından avantajlarını anlattı.
TurSEFF Proje Yöneticisi Janna Fortmann, Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Kredi’lerin uygulanmakta olduğu diğer ülkelerde ki yatırım uygulamalarından örnekler vererek, kuruluşların bu kredi olanağından nasıl faydalanabileceğini somut örneklerle izah etti.

Turseff Proje Direktörü Janna Fortmann da Turseff’in içeriğinde 75 bin dolara kadar ev kredilerinin, 300 bin dolara varan işletme kredilerinin 5 milyon dolara varan sanayi kredilerinin yer aldığını belirtti.

Fortmann, ev kredisi alacak olanların enerji maliyetlerinde azalma ve konfor artırımı sağlayacağını ifade ederek, enerji verimliliği için düzenlenen bir fırında yılda 300 bin metre küplük enerji tasarrufuyla 100 bin dolarlık tasarruf edebildiğine dikkati çekti.

Turseff kapsamında verecekleri krediler ile 500 bin megavat saatlik enerji tasarrufu sağlanmasını ve 300 bin ton karbondioksit salınımının engellenmesini hedeflediklerini bildiren Fortmann kredinin bankalar tarafından 5 sene içerisinde EBRD’ye ödeneceğini bunun 2 senesinin ödemesiz olacağını kaydetti.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir