Enerji Tasarrufu Yapan Parke

By | 18 Ocak 2014

Isınan hava yükselir. Türk buluşu olan bu parke ısıyı yere çekiyor. Isıyı depolayarak enerji tasarrufu da sağlıyor.
Bursa merkezli Abant Parke 6 yıl süren çalışmalar sonrasında patentini aldığı enerji tasarrufu sağlayan parke modeli üretmeyi başardı.

Projenin patentin alınması için 2,5 yıl önce Türk Patent Enstitüsü’ne başvuru yapıldı. Patent Enstitüsü’nün üniversitelerle birlikte yaptıkları test ve incelemeler sonucu parke onaylandı. Yeni ürünün mimarıAbant Parke Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Işın, Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Gülen, Bolu Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmek Küçükkaraca ve KOSGEB İl Müdürü Celil Dereci’nin katıldığı toplantıda patenti alınan parkeleri tanıttı.

Işın parkenin çok ciddi bir enerji tasarrufu sağladığını açıklayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü.
Normalde bir dairede 50 derece ısıyla ısınıyorsanız bu ürünle 40 derecede yakıp aynı ısıyı alırsınız. Kalorifer söndükten sonra 3 saate yakın üzerine aldığı ısıyı tekrar ortama vererek ısıtıyor. Peteklerinizi 3 saat önceden kapatabilirsiniz. Çok ciddi bir enerji tasarrufu sağladığı ortaya çıkmıştır. Bu ürünü ortaya çıkarabilmek için tam 6 yıl uğraştık. 6 yıllık bir araştırma geliştirme çalışmasının sonucudur.

Üzerinde kullanılan Hot Coating denilen sıcak cila tekniği ile su itici özelliğe de sahip. Kısmi su basmalarda dahi dayanıklı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir