Enerjiyi 4,5 katına Çıkartıyor?

By | 1 Temmuz 2010

29 yaşındaki lise mezunu Kubilay Barlas, geliştirdiğini yönten sayesinde bir birim enerjiyi 4.5 katına çıkarabildiği iddia etti.

Cihan Haber Ajansı’nın verdiği haberde Kubilay Barlas isimli Sakaryalı gencin değişik bobin sarımları ve mıknatıslar sayesinde enerji miktarını arttıran bir yöntem geliştirdi.

Barlar yöntemiyle ilgili şunları belirtti: “Yeni bobin sarış tekniğini ben buldum. Alışılmışın dışında bir sarım tekniği bu. Sisteme mıknatısların itme gücünü de ilave ettim. Sonuçta bu buluş ortaya çıktı. İster elektrik-elektronik ister üniversiteden alanında uzman kişiler, noteri de getirmek kaydıyla prototipini gelip inceleyebilirler. Kendi aletlerini getirip sistemin gücünü ölçebilirler.”

Bir belediyede geliştirdiği sistemi kurmak isteyen Kubilay Barlas, çeşitki çıkar kavgaları ve çekişmeler nedeniyle aksilikler yaşadığını söyleyerek, “Beni ‘sudan elektrik üretecek’ diyerek dolandırıcılıkla suçladılar. Bilgim dâhilinde olmayan, bir kaza sebebiyle hastanede yatarken belge imzalattılar. Bu işin neresinde su var anlayamadım. O günlerde kendimi savunma imkânı bulamadım. Her şey bir anda oldu. Kurduğum sistemi devre dışı bıraktım. Ben şimdi sistemi göstermek için daha küçük bir prototipini yaptım.” şeklinde konuştu.

Dolandırıcılık Suçlaması Yapılmıştı
Günümüz bilimsel verileriyle imkansız olan “yoktan enerji eldesi” Kubilay Barlas’ın mahkemelik olmasına da neden olmuştu.
Sakarya Pamukova Belediyesi’ne sahte diplomayla başvurduğu ve belediyeyi 650 bin lira zarara uğrattığı gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemede 4 yıl 2 ay hapis ve 17 bin TL para cezasına çarptırıldı. Eski Belediye Başkanı AKP’li Feridun Turan hakkında da ‘nitelikli dolandırıcılık suçuna katılmak ve görevini kötüye kullanmak’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Belediye Başkanı Kendini Savundu
Belediye Başkanı Feridun Turan basına verdiği demeçte şöyle konuştu:
“Özel bir televizyon kanalinda belediye 600 bin lira dolandirildi. Sahte diplomali bir eleman alindi, belediye 600 bin lira zarar ugratildi gibi bir takim iddialar yer aldi. Bunlar tamamen
asilsizdir. Çünkü biz bu arkadasi meclis karari ile 11 meclis üyesinin oy birligi ile aldigi kararla ise aldik. Ise almadan önce biz bu arkadasa bir deneme çalismasi yaptirdik. Yapilan is, düsük voltajdan yüksek gerilimli elektrik enerjisi üretme projesi. Biz bu isin önce demosunu yaptirdik. 7,5 KW’dan yaptigi sistemle 40 KW’ya elektrigi çikardik. Bunu tüm meclis üyeleriyle birlikte inceledik. Gördük yapilan demoyu ondan sonra meclise getirdik. Meclisin oy birligiyle bu arkadasa Pamukova’dan su depolarina harcanan elektrigi karsilamak amaciyla bu sisteme basladik. Ben kendim torna tesviye ayni zamanda motor mezunuyum mekanik hakkinda biraz bilgim var. Onun bilgileri ile birlestirerek mükemmel bir sistem kurduk Özel tv’de gösterilen regülatörleri su motoru diye gösteren görüntülerin asti astari yoktur. Bu tamamen patente dayali bir sistemdir. Bu arkadasin patentinin de yanlis oldugunu sahte oldugunu söylüyorlar. Biz Sakarya Patent Dairesi’nden ibrazli asli gibidir belgesini aldik. Patentin sahte olmadigina dair belge var. Bu Kubilay Barlas dedigimiz arkadas da su anda Pamukova Belediyesi’ne dava açti yani sahtekarlikla itham edildigi için” dedi. Turan, “Arkadasin diplomasinin sahte oldugu iddia ediliyor. O beni hiç ilgilendirmiyor. Biz meclis karari ile bu arkadasi ise aldik. Diplomasi sahtemidir degimlidir biz bunlarla hiç ilgilenmedik. Elektrik mühendisi diye alindi, bilgisayar mühendisi oldugu ortaya çikti. Eger bu arkadas hakikaten sahtekarsa yani bilgisayar mezunu diplomasi verecegine elektrik mezunu diplomasi verir. Su anda olay yargiya intikal ettigi için bu konuda çok konusmak istemiyorum. Bu olay yargiya intikal etti.”

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir