GE Yerli Rüzgar Türbini

By | 25 Kasım 2012


General Electric (GE) tamamını Türkiye’de üretmeyi amaçladığı rüzgar türbini çalışmalarını devam ettiriyor.

Türkiye’de üretilecek türbin için çalışmaların bazıları tamamlandı.
GE, rüzgar türbinlerinin kule ve kanatlarını Türkiye’den temin edebiliyor. Şimdilik nacelle adı verilen motor konan üst kısmı üretilemiyor.
GE yetkilileri Türkiye gibi enerji talebi hızla artan ve yenilenebilir enerjiye devlet teşviği bulunan bir ülkede yatırım yapmanın avantajlarının farkında olduklarını belirtiyor. Devlet teşviğinin yerli üretimde daha da arttığını belirten yetkililer yerli üretim rüzgar türbini çalışmalarına daha da önem veriyor.

General Electric’in kanat ve kule tedarikçisi ülkelerinden biri de Türkiye’nin olmayı başardı. İlerleyen zamanda necelle için de yerli üretim ön görülüyor.

2 thoughts on “GE Yerli Rüzgar Türbini

  1. FERİT BALTACI

    Yanıltmak , çarpıtmak diye işte buna denir ; Geçenlerde başbakan YARIM AĞIZ “yerli araba yapılsın ” gibi bir söz etti.. Hemen ardından Fransız Renault – Kore Hyundai ve İtalyan Fiat “evet , evet biz yerli araba yaparız”, diye ortaya çıktılar. Bu şuna benziyor ; Bir Adam şimdilik çocuk yapmayı bilmiyor ! ama konu , komşunun adamları sen avradı bize gönder biz çocuk yaparıza benziyor.. Yerli arabayı Türk üniversitelerinde okuyan Türk mühendisleri , Türk bilim adamları yaparsa bu bizim ürünümüz olur.Bunun tersi olmaz . Nasıl bu gün uluslararası araba fuarlarına Bursa da yapılan Renault – Tofaş özgün bir marka olmadığı için kabul edilmiyorsa , bu konuda da yarın olacak yine odur.. Fransız , İtalyan , Kore mühendisleri “bakın Türkler yapamadı biz yaptık ” olur. Bu durumda kapatın o zaman ODTÜ makine yi , kapatın İTÜ makineyi .. Türk gençleri zeka özürlümü?? Şimdi de Amerikan mühendislerinin tasarlayıp Amerika da ürettiği GE yel palalarını , Türkiye de kuracağı bir fabrika da üretecekmiş ! BUNUN NERESİ YERLİ ? BU KOCAMAN BİR ALDATMACA , ÇARPITMA , KANDIRMACA , Eskiden Murat 124 arabasının önüne bazı sürücüler Mercedes arması yerleştitirlerdi, ona benziyor.. Küçük bir soru yarın uluslararası ” rüzgar erkleri ” ( wind Power ) fuarlarına bu GE yel üreteçleri ne isim altında katılacak yerli ise yerli bir adı olacakmı ? palaları , düzeneği hangi Türk mühendisi tasarladı geliştirdi diye adama sorarlar ! GE , Türkiye de Türk mühendislerinin yapması gereken işi yaptırtmadıkları için buralara gelebiliyorlar.. Eğer Türk vatanı üzerinde esen yeli, bu yurdun çocukları elektrik enerjisine çeviremiyorda elin yabancısı bizim yelimizi , bize satıyorsa BİZE YAZIKLAR OLSUN.. BU TOPRAKLARDA YAŞAMA YAZGIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR DEMEKTİR. BUNU KESİNLİKLE GERİ ALACAĞIZ TÜRK YURDU ÜZERİNDE ESEN YELİ , YİNE BU YURDUN ÇOCUKLARI TASARLAYACAKLARI YEL ÜRETEÇLERİYLE , YEL PALALARIYLA KOTARACAKLAR , YABANCININ ÖNÜNDE EZİLMEDEN , DİLENMEDEN , ALTTAN ALMADAN.. BUNU BAŞARACAĞIZ… KESİNLİKLE ..

    Reply
  2. ismail ersoy

    eskiden beri yerli yalanıdır gidiyor.sizlere sorarım nasıl yerli.sermaye yok,proje yok,araştırma kopyadan başka yok.şimdide amerikan sermayesi tutmuş yerli sanayiyi kuruyor gerçeği ben yapıyorum yeni araştırma ve üreticilerine siz durun deyip her türlü imkanlardan yararlanmayı düşünüyordur.geçmişte gördük menfaat üzerine çıkan otomobil üretim kanunları gibi .devlet araştırmacıya her türlü zorluğu koyduğu kanunlarla daha doğrusu başına tayin edeceği sorumluları vede kredi sistemlerini incelesin.

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir