Genel Enerji İngiliz'le Birleşiyor

By | 7 Eylül 2011


Türk şirketi Genel Energy International (Genel Intl) İngiliz Vallares Plc ile birleşti.

Kuzey Irak’ta petrol arama ve üretim alanında faaliyet gösteren Genel Energy International (Genel Intl) yüzde 50-50 ortaklıkla İngiltere merkezli Vallares Plc şirketiyle birleşme kararı aldı.
Birleşmenin ardından Genel Energy Plc ismini alacak olan yeni şirket İngiltere borsasında  (FTSE 100) işlem görecek. Genel Energy Plc, İngiltere borsasında  işlem gören ilk Türk ortaklı şirket olma unvanına da kavuşmuş olacak.

Genel Intl. Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Sepil, yeni şirketin Ankara’dan yönetileceğini ve yeni satınalmalarla büyümenin devam edeceğine vurgu yaptı.

Genel Intl., dünya klasmanında yer alan 2 üretim sahasına ve 4 adet potansiyeli yüksek arama lisansına sahip. Bu sahalarda, Genel Intl’ın  hissesine karşılık gelen kanıtlanmış petrol rezervi 356 milyon varil. Bu hacim, muhtemel rezervler ile beraber 1,4 milyar varil petrol eşdeğeri rezerv toplamına  ulaşırken, Genel Intl.’ın ortak olduğu sahalarının toplam üretim kapasitesi bugün  itibariyle 155,000 varil/gün’dür. Bu üretim, Kerkük-Yumurtalık boru hattı (ITP) üzerinden Türkiye ve dünya pazarlarına taşınabilecek.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir