GridWeek – Asia konferansı

By | 19 Temmuz 2011


Türkiye’den de pek çok enerji ve elektrik şirketinin katılacağı ELECRAMA 2012 fuarı kapsamında, “elektrik dağıtımı” konusundaki dünyanın en önemli organizasyonu olan” GridWeek” – Asia konferansı gerçekleşecek.

Dallas, Teksas, ABD; Yeni Delhi, Hindistan, 18 Temmuz 2011 — Clasma Events ve IEEMA (Hindistan Elektrik ve Elektronik Üreticileri Derneği), GridWeek Asia açılış konferansının 16-18 Ocak 2012 tarihlerinde, Mumbai, Hindistan’da ELECRAMA 2012 kapsamında gerçekleşeceğini duyurdu.

Her yıl Washington DC’de düzenlenen GridWeek konferansının global bir uzantısı olan bu etkinlik, Hindistan ve Asya’nın gelişen Akıllı Şebeke piyasaları olarak artan önemini vurgulamaktadır.

Dünyanın en büyük elektrik odaklı fuarlarından biri olan ELECRAMA’ya 125.000 ziyaretçi ve 1.000 katılımcının katılması beklenmektedir.

GridWeek Asia iki tam günlük bir konferans ve Hintli Akıllı Şebeke paydaşları ile Akıllı Şebeke liderleri ve dünyanın her yanından öngörü sahibi kişiler arasında iletişim kurmak amacıyla ELECRAMA fuarı katılımcıları ve ziyaretçileri arasında bir günlük bir etkileşim sunacak.

“GridWeek Asia, Asya’daki Akıllı Şebeke oyuncularının en etkili uluslararası buluşması olacak,” şeklinde konuşan Clasma Events Başkanı ve CEO’su, GridWeek konferanslarının organizatörü Anto Budiardjo, sözlerine şöyle devam etti: “Hindistan’ın hızlı büyümesi ve en baştan bir Akıllı Şebeke altyapısı kurma fırsatları düşünüldüğünde, Hindistan’daki Akıllı Şebeke planlayanların buluşması için daha iyi bir zamanlama olamazdı.”

Hindistan, 2011-2012’de, hızlandırılmış altyapı gelişimi ihtiyacını tetiklemekte olan yüzde 8’in üzerinde bir beklenen büyüme oranıyla, gayri safi yurtiçi hasılada (GSYİH) hızlı bir büyüme bekliyor. Hindistan’ın toplam kurulu üretim kapasitesi 175.000 megavata (MW) yakındır ve elektrik sektöründeki 400 milyar doları (USD) aşkın olması beklenen yatırım ile, ülke gelecek altı yılda ilave 100.000 MW üretim kapasitesine ihtiyaç duymaktadır. Şu anda mevcut 20.000 MW’lık şebeke-interaktif yenilenebilir gücüne dayalı olarak, ilave 2.500 MW’ın her yıl eklenmesi beklenmektedir. Ulusal Güneş Misyonu, 2022 yılına dek bu rakama 20.000 MW’ı ekleme hedefini belirlemiştir.

“Hindistan’da daha akıllı bir elektrik altyapısının gerekli olduğu çok açık, zira iletim ve dağıtım (T&D) şebekemizi artan talebi ve yenilenebilir enerji hedeflerimizi desteklemek için kurduk,” şeklinde konuşan IEEMA Başkanı Vimal Mahendru sözlerine şöyle devam etti: “ELECRAMA’nın ilk GridWeek Asia’ya ev sahipliği yapacak olması bizi son derece mutlu etti ve en iyi Akıllı Şebeke oyuncularının bu buluşmasının Hindistan Akıllı Şebeke topluluğu için harikulade bir öğrenme fırsatı olacağına eminiz.”

Daha fazla bilgi almak için lütfen web sitesini ziyaret edin: http://www.GridAsia.com

IEEMA ve ELECRAMA Hakkında

Hindistan Elektrik ve Elektronik Üreticileri Derneği (IEEMA), Hindistan’daki elektrik, endüstriyel elektrik ve ilgili ekipman üreticilerinin en önemli kuruluşudur. 1948 yılında kurulan IEEMA’nın güç üretimi, iletim ve dağıtımdaki eksiksiz değer zincirini kapsayan 750’yi aşkın üye kuruluşu bulunmaktadır. Kamu sektörü teşebbüsleri ve çok uluslu şirketlerden küçük ve orta ölçekli şirketlere kadar çeşitli kuruluşları kapsayan üye tabanı, IEEMA’ya ulusal temsilci özelliği kazandırmaktadır. IEEMA üyeleri, 25 milyar doları aşkın bir kombine ciroyu temsil etmektedir ve Hindistan’da kurulu güç ekipmanlarının %90’ından fazlasına katkıda bulunmuştur.

ELECRAMA, IEEMA’nın en önemli etkinliğidir ve bugün dünyadaki İletim ve Dağıtım ekipmanları, çözümleri ve hizmetlerine odaklı en büyük fuarlardan biridir. 2012’de 125.000 ziyaretçi ve 1.000’i aşkın katılımcı beklenen bu etkinlik, Akıllı Şebeke liderlerini ve tartışmalarını Hindistan’ın büyük fırsatının eşiğine taşıyacak olan büyük bir uluslararası Akıllı Şebeke konferansı için ideal bir ortaklık zemini sağlamaktadır.

Daha fazla bilgi almak için, lütfen web sitelerini ziyaret edin: http://www.elecrama.com ve http://www.ieema.org

Clasma ve GridWeek Hakkında

Clasma Events, Inc. dünya çapındaki enerji tartışmalarının merkezinde, stratejik konferanslar alanında uzmanlaşan global bir şirkettir. Clasma, akıllı enerji hareketinin ön planında bulunan endüstri liderleri arasındaki işbirliği ve ortaklık için bir platform sağlamaktadır. Akıllı Şebeke, bağlanırlık ve yeni enerji ekonomisine odaklanan Clasma’nın en önemli etkinlikleri arasında ConnectivityWeek, GridWeek ve Grid-Interop bulunmaktadır. www.clasma.com

GridWeek, tüm global Akıllı Şebeke paydaşlarını enerji sektörü, politikası ve çözümleri için stratejiler belirlemeye teşvik ettiği kanıtlanan tek etkinliktir. 2007 yılında gerçekleştirilen (ve ABD Enerji Bakanlığı ve diğer önemli endüstri oyuncuları tarafından düzenlenen) ilk GridWeek’ten bu yana, GridWeek en önemli endüstri meselelerine işaret edecek ve Akıllı Şebekenin ilerlemesi için gündemi belirleyecek bir forum yaratarak, Akıllı Şebeke planlayıcılarının en önemli stratejik buluşması olmuştur.

Clasma, GridWeek, ConnectivityWeek ve Grid-Interop, Clasma International Corporation’ın tescilli markalarıdır. Bu metinde anılan diğer ürün ya da hizmet isimleri, ilgili sahiplerine aittir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir