Güneş Paneline Sigorta

By | 12 Şubat 2013

yingli solar
Fotovoltaik (PV) üreticilerindenYingli Solar, dünyada ilk olan bir projeye imza attı. Dünyanın en büyük reasürans şirketi Munich RE ile yapılan  anlaşma ile Yingli Solar panellerinin performansını ve güneş enerjisi projelerini garanti kapsamına aldı.

Yatırımcıların riski azalacak

Yingli Solar Türkiye Genel Müdürü Uğur Kılıç, “Solar PV projelerinin maliyet ve güvenilirliği, büyümenin devam etmesi bakımından solar enerji için temel başarı faktörlerindendir. Yatırım maliyeti önemli bir unsur olup, banka ve yatırımcılar açısından bakıldığında mevcut ve öngörülen bazı riskleri taşımaktadır. Munich RE ile birlikte sunduğumuz Performans Garanti Sigortası’nın bu risklerin en aza indirgenmesinde ve yatırımcıların üstündeki maliyet yükünün hafifletilmesinde önemli bir katkısı olacaktır” dedi.

 

GES’lere “Performans Garanti Sigortası”

Yingli Solar dünyada ilk defa hayata geçirilen uygulamayla birlikte özellikle ticari ölçekli ve şebekeye bağlı solar projelere fayda sağlamak ve yatırım maliyetinin azaltılmasını desteklemek amacıyla, sigorta sektöründe dünyanın öncü şirketlerinden biri olan Munich RE ile işbirliği yaparak “Performans Garanti Sigorta Poliçesi” teminatı vermeye başladı. Poliçe, 1 Ekim 2012 ile 30 Eylül 2013 tarihleri arasında satılacak multi – kristalin ürünlerini kapsıyor.

Solar projelerde maliyetler azalıyor, güvence artıyor

Performans Garanti Sigortası’nın proje sahiplerine sunduğu faydaların başında yatırım maliyetlerini azaltması geliyor. Bu sayede yatırımcılar, derecelendirme kuruluşları ve borç verenler açısından mevcut ve öngörülen riskler de azalıyor. Sigortanın sağladığı bir katma değer ise Yingli Solar’ın müşterilerine hali hazırda bulunan projelerinin dönüşüm oranlarını artırmaları için fırsat sağlaması. Ayrıca ürünlerde seri üretim hatası görülmesi halinde müşterinin maliyeti Munich RE’nin teminatı altına alınıyor. Aynı şekilde verimlilikte beklenmeyen bir kayıp olduğu takdirde, poliçe sahiplerine ilave ekonomik güvence de sağlanıyor.

 

Yingli panellerinin kalitesi garantide

Munich RE ile yapılan işbirliği Yingli Solar için aynı zamanda ürünlerinin güven ve kalitesinin göstergesidir. Munich RE’nin poliçe onayından önce yapacağı ve yılda iki kez tekrarlayacağı durum tespitleri, teknoloji ve uzun vadeli finansman açısından Yingli Solar’ın üretim kalitesinin değerlendirilmesinde önemli bir kıstas olacaktır.

Yingli Solar, dünyada 20 bölgesel ülke ofisinde, 16 binden fazla çalışanı, 25 yıllık tecrübesi, 4.5 GW’tan fazla kurulu parkı ve 3.25 GW üretim kapasitesiyle faaliyet gösteriyor.

3 thoughts on “Güneş Paneline Sigorta

  1. Ciangir Kanatlıgil

    Yingli Solar’ın Başlattığı sigorta kapsamlı PvSolar Projelerin
    geliştiği ve yaygınlaştığı dönemde önemli bir çıkış yapmış ve Projecilere büyük güven sağlamıştır.Ne varki bu tür çalışmaların Uluslararası bir çatı altında organize olması ve bir yıl süreli değil verdikleri garanti süresince sürdürülebilir bir konsepte ulaştırılması gereklidir.Enerji tasarrufu için harcanan büyük yatırımların ülkelerin bütcelerini de korumayı amaçlamalıdır.Tabii her ülke kendi çıkarlarını Korumak zorundadır.

    Reply
  2. Solar Bazaar

    Yerli, Avrupa, Uzakdoğu menşeli güneş paneli çeşitleri…
    Kaliteli, yüksek verimli, uzun işletme ömrüne ve performans garantisine haiz, İstanbul depo teslimi ürünler için iletişim;
    http://www.solar-pazar.com

    Reply
  3. Deniz Akçay

    Gericht: Modulhersteller müssen Kosten für Austausch übernehmen

    Das Landgericht München hat die Rechte von Verbrauchern beim Austausch defekter Solarmodule gestärkt. Nach Angaben der Verbraucherzentrale Nordrhein-Westfalen erklärten die Richter eine Klausel in den Garantiebestimmungen des Herstellers Yingli Green Energy für ungültig.

    Mit dem umstrittenen Teil der Garantie hatte Yingli es ausgeschlossen, bei einem Defekt oder einer Reparatur von Modulen die Montagekosten zu übernehmen. Das Urteil ist noch nicht rechtskräftig.
    Die Verbraucherzentrale hatte nach eigenen Angaben im vergangenen Jahr fünf Modulhersteller wegen unzulässiger Garantiebedingungen abgemahnt. Hauptkritikpunkt war nach Angaben der Verbraucherschützer, dass die Modulhersteller entgegen der Erwartung der Verbraucher eine Beteiligung an den Garantiekosten „durch die Hintertür“, nämlich in den Garantiebedingungen, ausschlossen bzw. erheblich einschränkten, “sodass die Garantie letztlich wertlos ist und zu einem reinen Marketinginstrument verkommt”. …
    Quelle: Verbraucherzentrale Nordrhein-Westfalen e.V.; Zusammenfassung: PHOTON
    gernot.sell
    © PHOTON, 2012
    Vervielfältigung nur mit Genehmigung der PHOTON Europe GmbH, Aachen

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir