Her Nefes Bir Enerji

By | 15 Haziran 2011


Zorlu Enerji Grubu, 15-17 Haziran 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek ICCI 2011 Uluslararası Çevre ve Enerji Fuarı ve Konferansı’na katılıyor.  Zorlu Enerji, fuarda enerji alanındaki hizmet çeşitliliğinin yanı sıra, köy okullarına elektrik sağlayacak “Her Nefes Bir Enerji” projesiyle öne çıkıyor.

ICCI 2011 Uluslararası Çevre ve Enerji Fuarı ve Konferansı, uluslararası katılımla, sektörün önde gelen temsilcilerini İstanbul’da bir araya getiriyor.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Tübitak MAM, World Energy Council, Cogen Europe, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) gibi kurum ve derneklerin katılacağı konferanslarda, enerjide liberalleşme ve yeniden yapılanma,  talep ve arz projeksiyonları, AB enerji politikaları gibi konuların yanı sıra kojenerasyon, yüksek verimli enerji üretim teknolojileri, yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri gibi teknik konular da masaya yatırılıyor.

Fuarda Zorlu Enerji Grubu’nun standını ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zorlu Enerji’nin faaliyetleri ve yeni sosyal sorumluluk projesi hakkında Zorlu Enerji Genel Müdürü Arif Özozan ile Zorlu O&M Genel Müdürü Erdoğan Güneş’ten bilgi aldı.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Arif Özozan, “Grubumuzun en önemli farkı olan hizmet çeşitliliğimizi vurgulayacağımız fuarda, enerji tesisleri kurulum, işletme ve bakım hizmetlerimiz ile enerji ve doğal gaz ticareti faaliyetlerimizle öne çıkıyoruz.  Öte yandan, faaliyetlerimizi çevreye karşı sorumluluklarımıza en üst düzeyde sahip çıkarak gerçekleştiriyoruz.  Sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık ilkelerimiz çerçevesinde, projelerimizle hayatın her alanında katma değer sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında.” dedi.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Arif Özozan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Erverdi. (soldan sağa)

Özozan sözlerine şöyle devam etti: “Bu yılki fuarda, bu alanda çok özel bir çalışmayı, “Her Nefes Bir Enerji” projemizi de tanıtıyoruz.  Bu projeyle, köy okullarına elektrik yardımı sağlayacak bir “rüzgâr hareketi” başlattık. Böylelikle isteyen herkes köy okullarının aydınlanmasına katkıda bulunabilecek.  Proje kapsamında www.hernefesbirenerji.com sitesini ziyaret edenlerin, nefeslerini enerjiye dönüştürüp okullara ulaştırıyoruz.  Şimdiden Erzurum, Kars, Tunceli, Erzincan ve Rize’de beş köy okulunun bir yıllık elektrik ihtiyacını karşıladık.”

Aynı zamanda, sitenin global sayfası www.exhaleenergy.com aracılığıyla dünyanın her yerinden bu yardım kampanyasına katılmak mümkün.  Sese duyarlı bir sistemin kullanıldığı web sitesinin ziyaretçileri, ana sayfadaki rüzgar türbinlerine bilgisayarlarındaki mikrofon aracılığı ile üflediklerinde sanal olarak elektrik üretiliyor. Üretilen bu elektrik sitedeki elektrik sayacında biriktirilerek bir okulun yıllık elektrik ihtiyacına ulaşıldığında ise nefesler başka bir okul için enerji vermeye başlıyor. Katkı sağlanan her okul  hernefesbirenerji.com web sitesi üzerinden duyuruluyor. Yeni nefeslerle artan okul sayısı site üzerinden takip edilebiliyor ve aynı zamanda üfledikçe çıkan bilgi ekranları rüzgar enerjisi konusunda bilgilendirici mesajlar içeriyor. Sitenin ziyaretçi sayısı % 10’u yurtdışından olmak üzere, 45.000’e ulaştı.

One thought on “Her Nefes Bir Enerji

  1. Cihangir kanatlıgil-Solar yüksek Mimar

    Seçim atmosferi gölgesinde kalan Enerji Fuarı çağrı ve davetleri sanırım eksik kaldı..
    Oysa Enerji ve bununla ilgili her türlü faaliyetin basın yayımda öncelikli ve sık sık vurgulanması kanaatindeyim.
    Saygı ve sevgilerimle Bu konuya gönül vermiş her dosta selamlar…

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir