Kızıldere'nin Kapasitesi 77 MW Oluyor

By | 9 Haziran 2010

Zorlu Enerji tarafından işletilen Denizli Kızıldere Jeotermal Santralinin kapasitesi 77 MW’a çıkarılacak. Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Serhat Şimşek’in açıklamalarına göre halen 17.6 MW olan santralin kapasitesi 77 MW seviyesine yükseltilecek.

Kızıldere Jeotermal Sahası hakkında bilgi veren Serhat Şimşek şöyle konuştu:
”Bizim jeotermal sahamızdan Denizli’ye kadar sıcak su getirmek mümkündür. Böyle bir şey gerçekleştirilmiş olsaydı, Rusya’nın doğalgazının Denizli’ye gelmesine hiç gerek kalmazdı. Denizli bölgesi sadece buranın değil, bütün dünyada jeotermalle uğraşan herkesin çok iyi bildiği bir yer. Resmen bir jeotermal denizinde yüzüyor.”

Çevreciler ve Enerjiciciler Kolkola
Çevrecilerin bazen enerji santrallerini protesto ettiğini belirten şimşek, iki kesimin de anlaşabileceği ortak noktalar olduğunu, bazı santrallerin gercekten de doğaya zararlı olabileceğini belirtti.

Destek Gerekli
Zorlu Enerji olarak  Kızıldere’de bulunan santrallerinde yılda 110 milyon kilovat/saat elektrik ürettikleri bilgisini veren Şimşek, “Türkiye’de jeotermal, özellikle şehir ısıtmasına son derece elverişli. Elektrik üretimi açısından 200 bin megavat kapasite bulunuyor. Elektrik fiyatları konusunda bir teşvik olduğunda, bu enerjiyi değerlendirebilecek yatırımcılar da oldukça yeterli sayıdadır. Jeotermal faaliyetler, özellikle kuyular riskleri beraberinde getiriyor. Bunun için destek, alım garantisi olması gerekiyor. Yatırımcı bu desteği görürse süratle raflarındaki projeleri hayata geçirecektir.” dedi.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir