Marka Grup'tan 500kWp GES Yatırımı

By | 26 Mart 2013

Marka-Grup
Marka, besi çiftliğine 500 kWp kapasiteli güneş enerji santrali kurma kararı aldı. Bir ilke daha imza atan Marka,  bölgenin ilk güneş enerji santralini hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. Kurulacak olan güneş enerji santrali gerek Sivas ve çevresindeki yatırımcılara gerekse de bölgemizdeki üniversitelere yol gösterici olacak.

Güneş enerji santralinin kurulumu ile ilgili anlaşma 20 Şubat’ta Marka Grup genel merkezinde yüklenici firmalar Else Enerji ve Sivas Aktif Enerji’nin de katılımıyla imzalandı.

Tesis ile ilgili ön izin daha önce ÇEDAŞ tarafından verilmiş idi. Sözleşmenin imzalanmasının ardından nihai izin ve onaylar için de süreç başlamış oldu. Tesisin kurulumunun mayıs ayı sonunda tamamlanması planlanıyor. Güneş enerji santrali devreye girdiğinde bölgedeki büyük yenilenebilir enerji tesislerinden bir tanesi olacak.

Tesis ile ilgili olarak Marka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halis KAPLAN şunları söyledi:

“Marka Grup olarak ilk kurulduğumuzdan beri ilklerin öncüsü olma vizyonuyla hareket ettik. Yapmış olduğumuz bu yatırım da yine bölgedeki ilklerden bir tanesi olacak. Yatırım kararını alırken önceliğimiz çevresel duyarlılığımızı göstermek ve karbon salımı konusunda bir adım atmak oldu. Bunun yanında artan elektrik fiyatları da bir başka etken elbette. Kurulacak tesisin yılda üreteceği elektrik miktarının 700.000 kWh ila 750.000 kWh seviyelerinde olacağını bekliyoruz. Üretilecek bu elektrik ile marketlerimizin ve besi çiftliğimizin elektrik tüketimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Tesisin amortisman süresini aslına bakılırsa Türkiye’deki elektrik fiyat artışları belirleyecek. Şu anda yapılan hesaplamalar 7-8 yıl seviyelerinde olabileceğini gösteriyor. 25 yıl performansı garanti edilen bir yatırım için bu amortisman süresi oldukça cazip, güneş enerji santrali yatırımlarımıza kademeli olarak devam edeceğiz.

Marka Grup

Güneş enerji santrali yatırımı hem bizim için hem de ülkemiz için oldukça yeni bir konu. Bu sebeple tesisin kurulumunu yapacak firmayı seçerken oldukça titiz davrandık. Tesisin kurulumu için yerli ve yabancı 15’ten fazla firma talip oldu. Değerlendirmelerimiz sonucunda Else Enerji ve Sivas Aktif Enerji ortaklığında karar kıldık. Else Enerji’nin deneyimi ve güçlü referansları onları seçmemizde bizim için belirleyici sebepler oldu. Sivas Aktif Enerji de zaten bölgemizin bilinen ve güvenilen mühendislik firmalarından bir tanesi, süreci ilerletmemizde bize oldukça katkısı oldu. Kurulacak olan enerji santrali, bölgemize yeni bir ivme kazandıracağız. kanaatindeyiz. Sivas ve bölgemizden aldığımız güçle Sivasımıza yatırımlara devam edeceğiz.”

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir