MHP'nin Önergesi Reddedildi.

By | 7 Temmuz 2010

MHP’nin Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Potansiyelinin Araştırılmasına ilişkin önergenin görüşülmesi isteği kabul edilmedi.

Danışma Kurulunda uzlaşma sağlanarak Genel Kurula getirilen yenilenebilir enerji konulu yönergenin görüşülmesi mümkün olmadı. Öneri üzerinde söz alan CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın başlangıçta yenilenebilir enerji taraftarı olarak görülmesine rağmen son zamanlardaki ilgisinin  doğalgaz ve nükleer gibi alanlara kaydığını belirtti.
Bu değişikliğe bir anlam veremediklerini belirten Seyhan, ”Yine ithal yakıtla çalışacak bir reaktör için anlaşma yapıldı. 1 günde karar değişiyor. Bu anlaşmayı lütfen Meclise getirmeyin. Çünkü, bu anlaşma Genel Kurul iradesini ipotek altına alıyor” diye konuştu.

Kadrolaşmaya olanak sağlayan kanunlar bir gecede çıkarken YEK bir yıldır bekliyor.
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da enerji politikalarının ülkeyi sıkıntıdan kurtarmadığını, Hükümetin elle tutulur bir enerji politikası olmadığını öne sürdü.
Işık şöyle konuştu:
”Burada ne zaman enerjiden, madenden konuşulsa Sayın Bakan olmuyor.
Eğer Sayın Bakan, bu kanunun arkasında duruyor ve destekliyorsa, kanunun bu yasama yılı içerisinde çıkarılmasını sağlamalıdır. Aksi halde yatırımcıları oyalamasınlar. Kadrolaşmaya olanak sağlayan kanunları bir gecede çıkaran bu Mecliste, bakanlığıyla ilgili konular görülüşürken Sayın Bakan burada yok. Sayın Bakan’ı göreve çağırıyorum.”

Hükümet kanadından söz alan AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu yatırımlardaki yavaşlamayıEkonomik Krize bağlarken söyle devam etti:
“Sektörde yatırımların teşvik edilmesine taraftar olduklarını belirten Bayramoğlu, ”Ancak, bu yatırımcıların da korunması gerekiyor. Bu durum, kanun Meclis gündemine gelmeyecek anlamına gelmez. Bu konuda konuşanların teknik noktalara hakim olması gerekiyor”

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir