Nemrut'ta Jeotermal Enerji

By | 23 Temmuz 2013

nemrut-jeotermal
BİTLİS’in Tatvan İlçesi’nde bulunan Nemrut Krater Gölü etrafına Jeotermal Enerji tesisi kurulması için çalışma başlatıldı. Tesisi kuracak Zorlu Grubu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak ve İzlandalı Rarik-Turkison Firması Genel Müdürü Bahdır Erdoğan, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’a bölgede yapılacak yatırım ile ilgili bilgi verdi.

 

Bitlis İl Özel İdaresi, Zorlu Holding ve İzlandalı Rarik-Turkison firmasının ortaklaşa yürüteceği proje için fizibilite çalışması başlatıldı. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’u makamında ziyaret eden Zorlu Grubu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak ve İzlandalı Rarik-Turkison Firması Genel Müdürü Bahdır Erdoğan yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Nemrut’ta jeotermal enerji potansiyelinin olduğunu belirterek, bu enerjinin ısınma ve seracılık alanında kullanılacağını söyledi.

Tesisin ortaklarından Zorlu Holding adına konuşan Enerji Genel Müdürü Sinan Ak da, hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, Nemrut’un kapasitesinin kendilerini umutlandırdığını söyledi. Ak şöyle dedi:

“Yerli kaynaklar kullanıldığı için jeotermal enerji ülke için çok önemli. Bizde bu konuya ağırlık veriyoruz. Bizim hedefimiz 2023 yılında 600 megavata ulaşmak. Biz Zorlu Enerji olarak, bunun yarısını şu anki projelerimiz ile hedeflemiş bulunmaktayız. Eğer Nemrut bölgesinde yapacağımız fizibilite çalışmaları olumlu yanıt verirse, ilave kapasite çalışmaları yapabiliriz. Bu proje gerçekleşirse bu bölge için ısınma ve enerji açısından büyük kolaylıklar sağlayacaktır.”

One thought on “Nemrut'ta Jeotermal Enerji

  1. eksom

    Öyle ter temiz, dokunulmamış, doğal ve tabiyat açısından bir numaralı kalitede bir çevreye bir jeotermal tesis kurmak, katilamdır!
    Çevreciler enredesiniz?

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir