Rüzgar Çiftliği Enerji Üretemiyor

By | 12 Ağustos 2013

Riffgat
Almanya, Kuzey Denizi’nde yapımını tamamladığı Riffgat Rüzgar Enerji Çiftliği’ni hizmete açtı. Ancak çiftliğin bir sorunu var: Şubata kadar enerji üretemeyecek! Yapımından bitimine kadar bir dolu aksiliğin yaşandığı çiftlik, ülkede tartışmalara yol açarken, kablo döşeme aşamasında da 3 işçinin ölümüne neden oldu.

Almanya, 120 bin eve elektrik sağlaması amacıyla Kuzey Denizi’nde bir enerji çiftliği planladı ve yapımına başladı. Buraya kadar her şey yolunda görünse de geçen günlerde açılışı yapılan Riffgat Rüzgar Enerji Çiftliği’nin bir sorunu var. Enerji üretemiyor! Ve şubat ayına kadar da üretemeyecek.

150 METRELİK 30 TÜRBİN BEKLEMEDE

Riffgat Rüzgar Enerji Çiftliği’nin ülkede çeşitli tartışmalara ve suçlamalara yol açan bol aksilikli, hatta belki lanetli bir hikayesi var. Borkum Adası açıklarında inşası tamamlanan 150 metre boyundaki 30 türbin bulunan enerji çiftliğinin açılışı yapıldı.

ANA KARAYLA BAĞLANTI YOK

Ancak ana karayla kablo bağlantısını yapan TenneT şirketi çalışmalarını tamamlayamadı. Şirket deniz tabanından I. ve II. dünya savaşlarından kalma patlayıcıların çalışmaları geciktirdiğini öne sürdü. Bu nedenle her ay 22 bin litre benzin harcanacak çiftlik, şubat ayına kadar çalışamayacak.

HÜKÜMET, ŞİRKETİ SUÇLUYOR

Euronews’in haberine göre, projeye yeterli desteği sağlamamakla suçlanan hükümet ise bölgenin durumunun açık olduğu görüşünde. Riffgat Teknik Proje Sorumlusu Irina Lucke, “Sorun uzun süredir biliniyordu. Birinci ve ikinci dünya savaşlarının varlığı da bilinen bir olgu. Bu nedenle bütün gecikmeler bizim için anlaşılmaz bir durum” diyerek şirketi suçladı.

3 İŞÇİ PATLAYICIDAN ÖLDÜ

Hollanda merkezli şirketin, yeterli sermayeye sahip olmadığı için çalışmaları tamamlayamadığı ve hükümetten yardım istediği iddia edildi. 120 bin eve elektrik sağlaması planlanan çiftliğin kablo döşeme çalışmaları sırasında da 3 çalışan patlayıcılar nedeniyle yaşamını yitirdi. AKŞAM

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir