Semih Ergür Gama Enerji’de

By | 18 Şubat 2011


Alt yapı yatırımlarının deneyimli ismi Semih Ergür, GAMA Holding AŞ ve GE ortak girişimi olan Gama Enerji AŞ’nin yeni genel müdürü oldu.

Semih Ergür, uzun yıllardır Türkiye’nin önde gelen kurumlarında finansman, enerji ve alt yapı yatırımları konusunda çeşitli başarılara imza attı.

1974 yılında ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünü bitiren Ergür, aynı bölümde Yüksek Lisans ve AİTİA’da MBA eğitimini tamamladı.

1983 yılında Manchester Üniversitesi’nde doktorasını yapan Semih Ergür, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde bir süre akademisyen olarak görev yaptıktan sonra 1986-2004 yılları arasında Citibank’da farklı üst düzey pozisyonlarda kariyerini sürdürdü.

Semih Ergür 2004-2007 yılları arasında Çalık Holding’de yöneticilik görevinde bulundu. Son olarak 2007 yılında katıldığı Akfen Altyapı Yatırımları Holding’te CEO ve Akfen Holding’te CFO olarak çalışan Semih Ergür, Şubat 2011 itibariyle Gama Enerji’de genel müdür olarak görevine başladı.

Gama Enerji A.Ş. hakkında
Gama grubunun enerji sektörünün tüm alanlarındaki engin deneyimi sonucunda kurulmuş olan Gama Enerji, enerji ve su yatırımlarını gerçekleştirmektedir. Gama, dünya çapında 19,350 MW’lık (Türkiye’deki kurulu enerji üretimi kapasitesinin yaklaşık %45’ina karşılık gelmektedir) enerji üretim kapasitesinin yapımı ve geliştirilmesinde rol oynamıştır. Gama’nın projelerdeki öz kaynak katkısı 1,629 MW kurulu kapasitedir. Gama, Türkiye’nin ilk önemli Yap İşlet Devret projelerinde yüklenici ve yatırımcı olarak etkin bir şekilde rol almıştır. Gama Enerji, 142 MCM/yıl kapasiteli su temini projeleri ile yatırımlar gerçekleştirmiştir. Bir tanesi İrlanda’da olmak üzere dört enerji santrali yatırımı yapmış olan Gama Enerji, yenilenebilir hidroelektrik ve rüzgar enerjisi projelerine ve aynı zamanda büyük termik enerji santralleri ve Ürdün’de bir su projesi faaliyetlerine devam etmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir