Sokakta Güneş Enerjili Şarj

By | 2 Ekim 2013

gunes-cep-sarj
Fosil yakıtların dünyaya verdiği zararı önlemek ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için her zaman çevre ve insan sağlığına duyarlı olan Filli Boya Yalıtım – Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, dışarıdan hiçbir elektrik bağlantısı olmayan, sadece güneş enerjisi ile çalışan cep telefonu şarj istasyonlarını hayata geçiriyor.

Cep telefonu ve USB ile şarj olan tüm elektronik aletleri güneş enerjisi ile ücretsiz şarj etmeye imkan sağlayan “Solar Şarj İstasyonları” ile Capatect, güneş enerjisini günlük hayatımıza ne kadar kolay adapte edilebileceğimize dikkat çekiyor.

Capatect, ilk olarak Ankara Yenimahalle Belediyesi ana nizamiye girişi, Ragıp Tüzün Parkı Ana girişi ve İzmir Bornova Belediyesi Bornova Meydanı’na kurduğu şarj istasyonları ile aynı anda birden fazla telefonun ve USB bağlantılı elektrikli eşyaların şarj olmasını sağlayacak. İstasyonlar, güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de hizmete devam edecek. Ayrıca, deprem gibi doğal afetlerdeki genel elektrik kesintilerinde de, hizmet vererek cep telefonlarının işlemesine imkan tanıyacak.

gunes-cep-sarj-b

Gerçekleştirdiği bu uygulama ile doğal kaynakların sürdürülebilirliğini ve karbon salınımının azaltılmasını hedefleyen Capatect, kamuya açık alanlarda konumlandırılacak olan şarj istasyonları ile vizyonunu gerçekleştiriyor.

Sürdürülebilirlik yolculuğuna 2013’te hız veren ve yalıtım sektörünün en çevreci markası olan Capatect, geçmişten aldığımız temiz ve sağlıklı çevre mirasını gelecek nesillere de gerektiği gibi aktarabilmek için gerçekleştirdiği çalışmalarla enerji tasarrufuna, dolayısıyla çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlıyor.

One thought on “Sokakta Güneş Enerjili Şarj

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir