Temiz Enerjide Yüksek Lisans

By | 26 Aralık 2011


Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Güç Elektroniği ve Temiz Enerji Sistemleri” Yüksek Lisans programı açıldı.

Prof. Dr. R. Nejat Tuncay başkanlığında yürütülen programda güç elektroniği konu başlığı altında;
rüzgar türbinleri, güneş gözeleri, piezo-elektrik sistemleri, yakıt hücreleri, ve yüksek gerilimli doğru akım iletimi gibi elektrik enerjisinin üretimi ve iletimi uygulamalarının yanında, robot teknolojisi, uçak-uzay teknolojisi, otomotiv teknolojisi, haberleşme sistemleri, elektrik motor kontrolü, kesintisiz güç kaynakları, elektrikli ve hibrit elektrikli taşıt tahrik sistemleri, sıcaklık-aydınlatma ve konum kontrolü, fabrika otomasyonu gibi bir çok uygulama alanlarını bulunuyor.

Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Enerji Mühendisliği lisans derecesi almış öğrenciler yüksek lisans için başvurabiliyor.
Bunun yanında, Makina Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programları mezunları da “Bilimsel Hazırlık Programı” çerçevesindeki dersleri başarıyla tamamlamak koşuluyla ana programı takip edebilecek.

Kayıt için ALES eşit ağırlıktan en az 55, KPDS’den 60 puan almak gerekiyor.
Ayrntı için:  http://enstitu.okan.edu.tr/node/418

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir