Uluslararası Jeotermal Fuarı

By | 4 Nisan 2013

Uluslararası  Jeotermal Teknolojileri  Termal Tesisler Fuarı
Almanya`nın Essen Kenti Fuar-Merkezi`nde 12-14 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Jeotermal Teknolojileri, Ekipmanları ve Termal Tesisler Fuarı`nda Türkiye, resmi Partnerland olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın milli katılımıyla temsil edilmektedir. Bu konudaki anlaşma, Ocak 2013 tarihinde İstanbul`da düzenlenen Enerji Verimliliği Fuarı çerçevesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar ile Essen Fuar İdaresi Genel Müdürü Klaus Reich arasında teyit edilmiştir.

Federal Almanya Çevre Bakanı Peter Altmeier ve Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Çevre Bakanı Johannes Remmel`in himayesine düzenlenen fuar, dünyanın giderek yükselen enerji kaynağı olarak kabul gören Jeotermal alanında, uluslararası bazda faaliyet gösteren üretici, yatırımcı, işletmeci ve araştırmacı gibi en önemli kuruluş ve sektör temsilcilerini bir araya getirip, yeni potansiyeller yaratmayı hedefl emektedir. Türkiye, Partnerland olarak bu fuarda özellikle yabancı yatırımcıların ilgi odağı ve uzmanlar açısından vazgeçilmez bir platform olarak ortaya çıkmaktadır.

FUARIN PARLAYAN YILDIZI
Türkiye, jeotermal kaynakları açısından Avrupa‘da 1‘inci, dünyada ise 7‘nci sırada yer almakta olup, 31 bin 500 (MWT) teorik jeotermal ısı potansiyeli yaklaşık 20 milyon ton/yıl petrole eşdeğer gelmekte, bunun da rakam olarak karşılığı ise 11 milyar dolar olarak açıklanmaktadır. Türkiye‘de jeotermal sera alanı son 10 yılda 5 kat artışla 2 bin 500 dekara çıkarken, verilen destekler ve ülkenin termal potansiyeline göre de bu sayının önümüzdeki 5 yıl içinde 10 bin dekar seviyesine ulaşması beklenmektedir. Türkiye, Termal Turizm Belgeli 29, kaplıca işletme ruhsatı almış 71 tesis ve 46 ilde bulunan 200‘ ü aşkın, doğal sağlık ve rehabilitasyon merkezlerindeki toplam 16 bin termal yatak kapasitesiyle, termal turizm alanında da fuarın parlayan yıldızı olarak ortaya çıkmaktadır.
Fuar boyunca düzenlenecek konferans, sempozyum, basın toplantıları ve tanıtım programlarında Türkiye`nin bu özelliği, dünya kamuoyunun bilgisine sunulacak, fuarın Türk katılımcıları, sektörün dünya çapındaki bu en önemli merkezinde odak noktası olacaktır. Fuar, jeotermal teknolojileri ve ekipmanları sektöründe faaliyet gösteren üretici firmaların yanı sıra, jeotermal kaynaklara yatırım yapan yerel yönetimler ve turizm tesisleri için de yabancı ortak veya yatırımcılarla işbirliği açısından büyük bir fırsat sunmaktadır.

ESSEN FUAR MERKEZİ
Almanya`nın ekonomik açıdan itici gücü olarak bilinen Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti, Ruhr Havzası’ nda yer alan Essen Fuar Merkezi 100 yıllık bir geçmişe sahip olup 110.000 m² sergi alanı ile Almanya’nın en büyükleri arasında gelmektedir. Essen’de her yıl düzenlenen 50’ den fazla fuar ve sergilere, yüzde 30’ u yurtdışından olmak üzere 14 bin‘i aşkın firma katılmakta olup, 140 ülkeden, 1,4 milyon ziyaretçinin ilgisini çekmektedir.

İLETİŞİM: SÜLEYMAN UÇAR
Telefon: +49 (0)201-83012-503
E-Mail: s.ucar@bluechip-pr.de
http://www.geotexpo.com

One thought on “Uluslararası Jeotermal Fuarı

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir