Vakıfbank'a Yeşil Kredi

By | 18 Mart 2012


VakıfBank, Türkiye’deki Yenilenebilir Enerji ve Verimlilik Projesi’ne destek olmak ve uygun alt projeleri finanse etmek amacıyla, Avrupa Yatırım Bankası’ndan toplam 75 milyon euro tutarında kredi temin etti. VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, “Ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacak projelerin içinde olmak ve destek vermek bizim öncelikli hedeflerimizdendir” dedi.

VAKIFBANK, Türkiye’de küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) iklim değişikliğine ilişkin yatırımlarını finanse etmek amacıyla Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile 12 ay vadeli 75 milyon euro tutarında kredi anlaşması imzaladı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (AİKB) ile ortak yürütülen Türkiye Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı (MidSEFF) programı çerçevesinde sağlanan bu kredi, Türkiye’deki birçok küçük ve orta ölçekli özel sektör işletmelerinin yenilenebilir enerji, endüstriyel enerji verimliliği ve atıktan enerji üretimi projelerine destek olacak. Ayrıca ülkenin enerji üretimi güvenliğine katkıda bulunacak ve Avrupa İklim Değişikliği Politikaları için zemin hazırlayacak.

VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, konuyla ilgili olarak, Türkiye’deki girişimcilerin yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik olarak geliştirilmesine destek olacaklarını belirterek “Bu kredi ile VakıfBank olarak, Türkiye’nin 2030 yılına kadar enerji üretiminin %30’unu yenilenebilir kaynaklardan gerçekleştirme hedefine destek olacağız. Türkiye’nin rüzgar, güneş, biyo-kütle, jeotermal, vs. gibi kaynaklar bakımından sahip olduğu önemli yenilenebilir enerji potansiyelinden faydalanması hem ülkemiz hem VakıfBank olarak bizler için çok önemli. Proje ayrıca, enerji tüketiminde israfın azaltılmasına yardımcı olmaya yönelik enerji verimliliği önlemleri içerdiği için de, VakıfBank olarak bu projeye destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir