Vize Belediyesi Kendi Elektriğini Üretecek

By | 5 Aralık 2012


Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik ve Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde yapılan değişiklik üzerine Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, “Kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz” dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Selçuk YILMAZ; Bakanlık tarafından yapılan Yönetmelik değişikliğini inceleyerek Belediye olarak ilçemizde 500 kW gücünde bir rüzgâr tribünü kurarak kendi elektriğimizi üretebilmek için gerekli çalışmaları yaptık. Yaptığımız incelemeler neticesinde İlçemiz Mehmet Akif Mahallesi Küçükyayla Köyü Yolu üzeri 1. Km’ sinde belediyemize ait alanda 500 kw üretim santrali kurmak üzere TREDAŞ Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptık ve talebimiz olumlu karşılanarak belediyemize 500 kw’yı aşmamak üzere Lisanssız Elektrik Üretimi Enerji Müsaade Belgemizi aldık. Bundan sonra ki süreçte bize bu işin tamamlanması için 180 gün süre verildi. Bu süre zarfında belediyemiz tarafından rüzgar türbininin projeleri hazırlanarak TEDAŞ Genel Müdürlüğüne onaylatılacak ve proje onayından sonra daha önce de kullandığımız Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği fon kaynaklarını kullanarak rüzgar enerjisi santralini kendimiz kuracağız.

Bu proje tamamlandıktan sonra Vize Belediyesi kendine ait tüm tesis ve binalarda bu tesiste üretilen elektrik enerjisi kullanılacak ve bu sayede belediye elektrik faturası ödemekten kurtularak, buraya ayrılan ödeneğini daha yararlı bir faaliyet ve yatırım için kullanacak” dedi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir