WWEC 9.Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı

By | 19 Mart 2010

Dünya yüzünü güneşe ve rüzgara döndü. İki yüzyıldır fosil yakıtlarla kirlenen ve sınırlı  fosil yakıt kaynaklarını paylaşma savaşlarıyla kana bulanan gezegenimizde sonunda sınırsız ve temiz enerjilere dönüşü yaşıyoruz.  

Gelişmiş Batı ülkeleri ve bu ülkelerle rekabet gücünü yükselten Çin, G.Kore, Hindistan, geleceğin enerjilerine yönelik politikalarını, teknolojik imkanlarını , sanayilerini, eğitimlerini hızla geliştiriyorlar.

Halen yaygın olarak kullanılan fosil yakıt kaynaklı enerjilerle ekonomik olarak rekabet edebilecek duruma gelen rüzgar enerjisi alanında, teknolojik yeniliklerin, sanayideki gelişmelerin, bilimsel araştırmaların, yatırım, işletme ve finansman modellerinin, ülke politikalarının küresel ölçekte tartışıldığı ve paylaşıldığı ortam olan Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı ve Sergisinin 9.su, 15-17Haziran 2010’da yapılacaktır. Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği (WWEA, World Wind Energy Association) 90 ülkedeki temsilcileri ile, her yıl farklı bir kıtada düzenlediği bu Konferans ve Sergiyi, Avrupa Kültür Başkenti olduğu 2010 yılında İstanbul’da düzenleme kararı almıştır. Dünya Rüzgar Enerjisi Birliğinin Türkiye’deki temsilcisi EUROSOLAR Türkiye, Konferans ve Sergisinin organizasyonunun üstlenmiştir.

EUROSOLAR Türkiye, merkezi Bonn, Almanya’da olan, Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliğini de Türkiye’de temsil etmektedir.

9.Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı  ve Sergisi (WWEC2010), Haliç Kongre merkezinde yaklaşık 500 katılımcıyı ağırlayacaktır. Şu ana kadar Konferanta sunumu yapılacak 160 bildiri iletilmiştir. Konferansın ana teması RÜZGAR ENERJİSİNİN BÜYÜK ÖLÇEKLERE ENTEGRASYONU dur.

WWEC2010, Türkiye’de son 5 yıldır hızla yükselen rüzgar enerjisi yatırımları dikkate alınırsa, bu alana ilgi duyan tüm kesimler için çok önemli bir imkan yaratacaktır. Konferans ve Sergi, rüzgar enerjisi alanının önde gelen isimlerini ve kuruluşlarını bir araya getirecek ve bilgilenme, ilişkiler kurma, tanıtım yapma fırsatları yaratacaktır.

Türkiye’nin hedefi, halen 800MW olan rüzgar enerjisi kapasitesini, 2023 yılında 20000MW’a yükseltmektir. Toplam enerji üretimi 42000MW olan Türkiye’nin teknik olarak 88000MW, ekonomik kullanılabilirliği olan 40000MW rüzgar gücü potansiyeli, girişimciler için cazip bir yatırım alanı olmaktadır. Kasım 2007 de 78000MW lisans başvurusu yapılmıştır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir