Yingli Solar Türkiye ofisi açılıyor

By | 12 Haziran 2012

Merkezi Çin’de bulunan ve dünyanın en büyük güneş panelleri üreticilerinden biri olan Yingli Solar Türkiye Ofisi’nde, Haziran 2012 tarihinden itibaren İstanbul Ataşehir’deki ofisinde faaliyetlerine başlayacağını açıkladı.

Yingli Solar Türkiye Genel Müdürü Uğur Kılıç, Türkiye’nin ihtiyacı olan güneş enerjisi projelerini gerçekleştirmek için durmadan çalışacak genç ve dinamik bir ekiple çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Dünyada 10 bölgesel ülke ofisinde, 11 bin çalışanı, 25 yıllık tecrübesi, 3 GW’tan fazla kurulu parkı ve 2,5 GW üretim kapasitesiyle en büyük Fotovoltaik (PV) üreticilerinden Yingli Solar, Haziran 2012 tarihi itibariyle Türkiye Ofisi’nin çalışmalarına başlayacağını duyurdu.

Yingli Solar Türkiye Genel Müdürü Uğur Kılıç, Yingli Solar olarak 2012 yılı başında Türkiye’de çalışmalarına başladıklarını, Haziran 2012 tarihi itibariyle Yingli Solar Türkiye Ofisi olarak resmi faaliyetlerine İstanbul Ataşehir’deki ofislerinde başlayacaklarını açıkladı.

Türkiye’nin güneş enerjisi avantaj
Türkiye’nin sahip olduğu en büyük ve en önemli yenilenebilir enerji kaynağının güneş enerji olduğunun altını çizan Uğur Kılıç, tüketicinin ihtiyacı olan güneş enerjisi projelerini hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Uğur Kılıç hedeflerinin uluslararası alandaki bilgi ve tecrübelerini Türkiye’de yapacakları projelere aktararak güneş enerjisi pazarının büyümesine katkı sağlamak olduğunu anlattı. Uğur Kılıç şöyle devam etti:

Yingli Solar olarak öncelikle 500 KW altı projelere odaklanmayı, 2013 yılı itibariyle ise de daha kapsamlı ve daha büyük projeler için gerekli hazırlıkları yapmayı planlıyoruz. Türkiye Ofisi’nin faaliyetlerine başlamasıyla Yingli Solar olarak hem yatırımcı hem kullanıcı hem dağıtımcı hem de proje sahibine direk ulaşma imkanına sahip olacağız.”

Türkiye’nin yüksek güneş potansiyeli
Uğur Kılıç, Türkiye’nin yenilenebilir enerji özellikle güneş enerjisi alanında gidecek daha çok yolu olduğuna dikkat çekerek, “Tüm fırsatları değerlendirerek pazarı büyüten aynı zamanda katkı sağlayan projelere imza atmak için Yingli Solar Türkiye olarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir