Zorlu Ulusal Şampiyon

By | 15 Ağustos 2013

zorlu-odul
Zorlu Enerji Grubu, sürdürülebilirlik ve kurumsal sorumluluk alanındaki çalışmalarıyla iş dünyasının en prestijli ödüllerinden European Business Awards (Avrupa İş Dünyası Ödülleri) 2013 – 2014 kapsamında “Ulusal Şampiyon” unvanını aldı.

Zorlu Enerji Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, bu yıl yedincisi düzenlenecek European Business Awards, Avrupa’da önemli başarılara imza atmış farklı sektörlerden şirketleri; inovasyon, liderlik, sosyal sorumluluk, pazarlama, büyüme stratejisi ve süreç yönetimi gibi kategorilerde değerlendiriyor. Zorlu Enerji Grubu, yarışmanın “Çevresel ve Kurumsal Sürdürülebilirlik (Environmental and Corporate Sustainability)”  kategorisinde Türkiye’den “Ulusal Şampiyon” seçilen kırk kuruluştan birisi oldu.

Sürdürülebilirlik ve kurumsal sorumluluk alanlarında gerçekleştirdiği çalışmalarla sektöre öncülük eden Zorlu Enerji Grubu yarışmanın bir sonraki aşamasında uluslararası “Ruban d’Honneur” unvanını almak için yarışacak.

Açıklama da görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, Zorlu Enerji Grubu olarak, çevreyi ve enerji kaynaklarını gelecek nesillere aktarılacak emanetler olarak gördüklerini ve iş anlayışlarını da toplum çıkarlarını kendi çıkarlarımızın önünde tutma ilkesi üzerine yapılandırdıklarını belirtti. Bu doğrultuda stratejik önceliklerinin sürdürülebilirlik olduğunu ifade eden Ak, “Sektörümüzün ilk sürdürülebilirlik raporunu 2011 yılında yayımladık ve bu anlamda örnek bir çalışma hazırladık. Tüm yönetim süreçlerinde; çevrenin korunmasından kalite standartlarına, çalışan sağlığından toplumsal sorunlara kadar pek çok alanda yürüttüğümüz faaliyetlerimizin her aşamasında toplumsal ve kurumsal sorumluluk bilinciyle, sürdürülebilirlik kavramını iş anlayışımıza entegre ederek hareket ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Sinan Ak, “Şimdiye kadar ulusal ve uluslararası ölçekteki birçok itibarlı şirketin yarışarak ödül kazandığı European Business Awards’ta, sürdürülebilirlik çalışmalarımızla “Ulusal Şampiyon” seçilmekten mutluluk duyuyoruz. Yarışmanın devamında da ülkemizi başarıyla temsil edeceğimize inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

European Business Awards,  Avrupa’nın en gözde şirketlerinin dahil olduğu; temelinde yenilikçilik, iş mükemmelliği ve sürdürülebilirlik gibi üç farklı alanda; şirketlerin yarıştığı bir ödül programı. Ödül programında, sorumlu hareket ederek faaliyet gösterdikleri alanda sosyal hayatı ve çevreyi olumlu etkileyen, aynı zamanda yenilikçi ve başarılı uygulamalarla görünürlük ve gelişimlerini yükselten şirketler yarışıyor. European Business Awards’un ilk aşamasında, ulusal şampiyonlar seçilirken; bir sonraki aşamada ise şirketler, uluslararası Ruban d’Honneur unvanını kazanmak için yarışıyor.

Yarışmada bu yıl 31 ülkeden seçilen 527 Ulusal Şampiyon, jürinin değerlendirmesi için özel bir video hazırlayacak. Jüri değerlendirmesine ek olarak,  internet üzerinden de oy kullanılarak en beğenilen Ulusal Şampiyonlar seçilecek. Seçilen şirket, “Ulusal Halk Şampiyonu” olarak “Avrupa Halk Şampiyonluğu” için yarışacak. Halk oylamasının 2013 Kasım ayında yapılması planlanıyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir