3 Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Sonuç Raporu

By | 25 Mart 2010

Güneş Enerjisi Fuarı, gelecek senelerde en hızlı gelişen sektörlerinden biri olacağının sinyallerini veriyor.  

Enerji, çevre ve tasarruf kavramlarının önemini kamuoyuna duyuran fuarımız, sektör temsilcilerinin güneş enerjisini kullanarak yüksek teknolojiler geliştirdikleri ve bu teknolojilerini sergiledikleri bir platform konumuna geldi.

Pek çok Avrupa ülkesinin kalkınmasına zemin oluşturan güneş enerjisi sektörü, ülkemizde de gelişimini her geçen gün sürdürmektedir.

Sektörün yükselen başarı grafiği, başarılarını kamuoyuna duyurma isteği, uluslararası arenalarda söz sahibi olma arzusu, sektörden gelen beklentiler ve İhlas Fuarcılık’ın bu beklentilere cevap verebilecek niteliklere sahip olması dolayısıyla Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, sektör tarafından büyük bir mutlulukla sahiplenilmiş ve yaşanan global ekonomik krize rağmen, fuar büyük bir başarı ile sonuçlanmıştır.

Güneş Enerjisi sektörü; fuarda kazanılan başarının ardından 10 – 13 Mart 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek 4. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nın beklentisine girmiş ve gerek şirketimiz gerekse de katılımcılarımız daha büyük hedefler için çalışmalarına başlamışlardır.

İSTANBUL FUAR MERKEZİ
3. yılında da 9. ve 10. salonlarıyla 3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yapan İstanbul Fuar Merkezi, İstanbul Atatürk Havalimanı bölgesinde bulunmaktadır. İstanbul Fuar Merkezi, gerek altyapısı ve ulaşımı gerekse teknik özellikleriyle Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nı düzenlemek için en uygun mekan idi. Toplam 12 bin metrekarelik fuar alanı, fuayesi ve teknik imkanları fuarın başarı ile gerçekleştirilmesinde katkı sağladı.

Fuar alanının yabancı  ziyaretçi açısından hava limanına yakın olması, Metro durağına yakınlığı ve hem E-5 hem de TEM bağlantılarının kesiştiği bir noktada olması fuar alanına ulaşımda sıkıntı çekilmesini engelledi.

İhlas Fuarcılık’ın ulaşım problemi yaşanmasına engel olmak için Metro’dan ring olarak çalışan servis otobüsleri, fuar ziyaretçilerine avantaj sağladı.

3. GÜNEŞ  ENERJİSİ ve TEKNOLOJİLERİ FUARI’NIN GENEL TANITIMI
FUAR ADRES BANKASI:

3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nın başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için yoğun bir çalışma dönemine giren ekibimiz; aynı zamanda sektörel dergi yayıncısı olmamız nedeniyle bilgiye ulaşmakta zorlanmadı. İhlas Dergi Grubu tarafından iki ayda bir yayınlanan Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Dergisi, fuarın Ana Basın Sponsoru oldu ve hazırlık aşamasından itibaren fuarla ilgili her türlü gelişmeyi okuyucularına duyurdu. İhlas Dergi Grubu’nun yayını olan Hi-Tech ve Yapı Malzeme Dergileri, fuarın bir diğer sponsorlarıydı.

Bugüne kadar çıkardığı  dergileriyle tüm sektörü kucaklayan yayıncılık anlayışımız fuarımızda bizim en büyük destekçimiz oldu. Gerek dergimiz müşterileri gerekse okuyucuları fuarımızı öncelikli ziyaret eden kitle oldular.

2008 ve 2009 senelerinde başarı ile gerçekleştirilen ve bu başarısını özellikle 2010 senesinde Müşteri Anketlerindeki %98’lik memnuniyet oranı ile kanıtlayan, 3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nın ziyaretçi datası da, 2011 senesinin ziyaretçi temelini oluşturdu.

FUARIN DUYURULMASI:
3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nın tanıtım çalışmalarından bazıları aşağıda belirtildiği gibidir:

Yukarıda bahsedildiği gibi fuarın Ana Basın Sponsoru Güneş Enerjisi Dergisi olmakla beraber, Hi-Tech, Yapı Malzeme Dergileri de fuara destek veren yayınlar arasında yer aldılar. Dolayısıyla bu dergiler aracılığı ile tüm Türkiye’deki sektör mensuplarına ulaşıldı.

Enerjinin boşa harcanmadığı  3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı,  büyük kurumlar tarafından destek gördü. T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman ve Köy İşleri Genel Müdürlüğü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi, UFTP (Ulusal Fotovoltaik Teknoloji Platformu), GENSED (Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstricileri Derneği), CleanGlobe, TemizDünya, Yeşil Ekonomi, Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü, Unido – İchet, Marmara Belediyeler Birliği, Güneşe Derneği, EPA (Enerji Profesyonelleri Kuruluşu), HESİAD (Hidroelektrik Enerji Santralleri), ÇEVKOR, KOSGEB, TÜFOD, ALOSBİ (Aliağa Organize Sanayi Bölgesi), MPM (Milli Prodüktivite Merkezi), Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, İMES ve bu birlik ve derneklerin yanı sıra bütün organize sanayi bölgeleri fuarın tanıtımında büyük rol oynadılar.

Sanayinin merkezi konumundaki site ve Organize Sanayi Bölgeleri’ne afiş asıldı ve pano, pankart uygulamaları ile çok çeşitli tanıtım faaliyetleri yürütüldü.

Dünyanın en önemli güneş enerjisi ve teknolojileri fuarlarını ziyaret ederek ziyaretçi pazarlaması yapıldı ve yabancı ziyaretçiye yönelik kampanyalar düzenlendi.

Fuar kapsamında çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı üniversiteler ile irtibat kuruldu ve davetiye dağıtımı yapıldı.

Fuar davetiyesi olarak toplam 300.000 Adet davetiye dağıtılmıştır. Bunun 250.000’i İhlas Fuarcılık faaliyetleri ile ve kalanı katılımcıların müşteri davetleri şeklinde gerçekleştirilmiştir.

Yüz yüze pazarlama faaliyetleri yürütüldü ve katılımcılara davetiye gönderimi yapıldı.

Ve tüm bunların haricinde MEDYA ÇALIŞMASI ile ulusal ve yerel tüm TV, Radyo, Gazete ve dergilerde fuar öncesi, fuar açılışı ve sonrası olmak üzere haberlerimiz ve reklamlarımız başarılı bir şekilde yer aldı. Bu amaçla;

Tv Kanalları  :
TGRT HABER, NTV, HABERTURK, BLOOMBERG TV, KANAL A, KANAL 7, ATV,

Haber Ajansları:

İHA, DOĞAN HABER AJANSI, ANADOLU AJANSI,

Gazeteler:
Türkiye Gazetesi, Hürriyet Gazetesi, Sabah Gazetesi, Star Gazetesi,  Dünya Gazetesi, Yeni Asya Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi, Bugün Gazetesi, Milli Gazete, Akşam Gazetesi, Güneş Gazetesi, Tercüman Gazetesi, Fotospor

Radyolar:
TGRT FM, Radyo K, Radyo Klas, Radyo İlaç, Radyo Şahin, Marmara Fm, Radyo 7, Karma Türk, Lokum fm, Melodi Fm, Lokum Türk

Dergiler ve web portalları  :

Enerji Teknolojileri ve Mekanik Tesisat Dergisi, Mimarlık Dekorasyon Dergisi, Doğalgaz Tesisat Klima Dergisi, Elektrokent Perpa Dergisi, Otomasyon Elektronik Metalurji İmalat Sanayi Malzeme ve Sektörleri Tanıtım Dergisi, Yeni Organize Dergisi, Yeni Enerji Dergisi,  Lighting Magazine Dergisi, ,Elektrik Haber ve Güneş Haber Portalları, Garaba Medya, Yeni Çevre Web Portalı, Yeşil Ekonomi Web Portalı, Otomasyoncu Haber Portalı,

Yabancı Dergiler ve Web Portalları:
Era solar, SunMedia Verlags GmbH, PV-tech.org, Photovoltaics İnternational, Asiansolar( Bowhead Media Limited), Qingdao Haichen International Exposition Co., Ltd., Solarpraxis AG / PV Magazine, Sun & Wind Energy, Energetica XXI

GÜNEŞ  ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN DEVLERİ  SEMPOZYUMLARDA BİR ARAYA GELDİ…
Fuarın ilk günü, Marmara Belediyeler Birliği ile birlikte Almanya Enerji Birliği tarafından düzenlenen organizasyonda Almanya’dan birçok katılımcı konuşmacı  ve 57 kişiden oluşan bir satın alma heyeti mevcuttu. İkinci ve ücüncü günler, Uftp (Ulusal Fotovoltaik Teknoloji Platformu)’nun Gensed (Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstricileri Derneği)’nin katkılarıyla düzenlediği çalıştay gerçekleşti. Aynı zamanda Gensed’in uyeleri arasındaki toplantı ve Temiz Enerji Sohbeti de diğer etkinlikler arasındaydı. Nejat Yavaşoğulları, Taner Öngür ve Fatih Ertekin’in katıldıkları bir söyleşi gerçekleşti. Fuarın son günü, firma seminerlerine yer verildi. Pek çok firma, kendilerine ayrılan yarım saatlık sureler dahilinde firma sunumlarını gerçekleştirdiler.

Geçtiğimiz yıllarda, güneş enerjisi sektöründen bir çok üreticileri buluşturmayı  başaran 3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, bu sene sunduğu yepyeni projeler ile sektörün vizyonunu

Her sene değişik etkinlikler gerçekleştiren İhlas Fuarcılık, bu sene Yetenek sizsiniz adlı yarışma programının yarışmacılarından Beatbox show yapan Serkan’ı konuk etti. Yaptığı müziğiyle, izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşatan Beatbox show, son günün ilgi odağı oldu.

KATILIMCI ÜRÜN GRUPLARI
* Solar enerji fotoelektrik mamülleri
* Solar enerji ve yapı entegrasyon ürünleri ve uygulamaları
* Solar enerji ısı koruma materyalleri
* Solar enerji yeni materyal ve teknolojileri
* Solar enerji fotovoltaik ürün ve üretim teçhizatları
* Solar enerji şarj ürünleri ve teçhizatları
* Solar enerji soğutma ve ısıtma teçhizatları
* Solar enerji tamamlayıcı otomatik kontrol cihaz ve enstrümanları
* Solar enerji özel ve levha dolguları
* Solar enerji su ısıtıcı ve ürün teçhizatları
* Solar enerji üreticileri
* Solar enerji montaj atölyesi sahipleri
* Solar enerji sistemleri için imalatçıları
* Solar enerji sistemleri için ithalat yapan temsilciler.

İSTATİSTİK: ZİYARETÇİ ve KATILIMCI

3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Toplam Ziyaretçi Sayısı: 22.192

Günlere Göre Ziyaretçi Dağılımı

1. gün :     3.890

2. gün :    4.425

3. gün :           6.750

4. gün :  5.253

Toplam:        20.318

Yabancı Ziyaretçi Sayısı: 1.874

Ortadoğu Ülkeleri :  250

Avrupa Ülkeleri  :  587

Rusya ve Türk Cum :   384

Afrika Ülkeleri  :  148

Diğer   :  505

Toplam  :  22.192

Fuar Katılımcı  Firma Sayısı : 199

Yabancı Katılımcı  Sayısı   :   88

ZİYARETÇİ PROFİLİ
Dağıtım Ticaret ve Hizmetler

* Toptancılar
* İhracatçılar
* İthalatçılar
* Distribütörlük
* Temsilcilik
* Satınalma Yetkilileri
* Ambalaj
* Geri Dönüşüm

İmalat

* Elektrik Mühendisleri
* Makine Mühendisleri
* Maden Mühendisleri
* Montaj atölyesi sahipleri
* Yöneticiler
* Satınalma Yetkilileri
* Güneş Enerji Üreticileri
* Teknisyenler

Bakım ve Onarım

* Endüstri Mühendisleri
* Kimya Mühendisleri
* Makine Mühendisleri
* Maden Mühendisleri
* Elektrik Mühendisleri
* Kamu sektörü ve Belediyeler
* Yöneticiler Yetkili
* Servis Görevlileri
* Mühendisler
* Müteahhitler ve Kooperatifler
* Turizm İşletmeleri ve oteller
* Teknisyenler
* Satın alma yetkilileri

One thought on “3 Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Sonuç Raporu

  1. hayretti

    bilgileriniz için tşk. fakat katılımcı firma isim veya en azından tel. olarını neden yayınlamıyorsunuz.

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir