Sunrise’ın güneş enerjisi çözümlerine büyük ilgi!

By | 30 Mart 2010

Norm Enerji Sistemleri, 11-14 Mart tarihleri arasında düzenlenen 3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nda, Türkiye temsilcisi olduğu Sunrise Solartech’in ürün ve hizmetlerini tanıttı.

Norm Enerji Genel Müdürü İbrahim Erkan Yenen, güneş enerjisi sektöründe ekonomik çözümler sunan Sunrise’ın ürün ve hizmetlerinin, Türkiye’nin ekonomik gerçeklerine uygun düştüğünü, bu sayede fuarda profesyonel ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Sunrise’ın profesyonellerin ilgi gösterdiği teknik üstünlükleri arasında eksik birleştirme ve üst üste birleştirme sorunlarını ortadan kaldıran ileri düzey birleştirme teknolojisi, kurşunsuz kaynak şerit kullanımı, yüzde 80’in üzerinde EVA çapraz bağlanma oranı, yüksek yoğunlukta içi boş ve kalınlaştırılmış alüminyum çerçeve, modülün donmasını önleyen drenaj delikli çerçeve, TUV onaylı buat ve bağlantı kablosu yer alıyor. Fuar etkinlikleri dahilinde, Sunrise Bölge Müdürü Terry Chen ve Norm Enerji Departman Müdürü Aykut Yıldız bir sunum gerçekleştirdi ve soruları yanıtladı.

Güneş enerjisi yatırımlarında ekonomi dönemi

Norm Enerji Genel Müdürü Yenen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın fuarın açılışında yaptığı konuşmanın, siyasi iradenin sektöre verdiği desteği tescil ettiğini ve sektörü umutlandırdığını kaydetti. Bakan Yıldız’ın ışınım süresi ve şiddeti açısından Türkiye’nin Avrupa ülkelerine göre çok daha avantajlı olduğunun altını çizdiğine dikkat çeken Yenen, bunun, üzerinde çalışılan yasa taslağında güneş enerjisi teşviklerinin Avrupa ülkelerine göre daha düşük kalacağının işareti olduğunu belirtti. Bu bağlamda, sistem altyapı sağlayıcısı firmaların, yatırım maliyetleri açısından ekonomik çözümler sunmasının önemli olduğunu söyleyen Yenen, “Norm Enerji olarak temsilciliğini yaptığımız Sunrise Solartech ile bu çerçevedeki ihtiyaçlara en iyi ve ekonomik çözümleri sunuyoruz. Güneş enerjisi alanında saha geliştirme, projelendirme, lisans başvuru dosyası hazırlama, ürün temini, montaj, devreye alma, işletme ve bakım dahil A’dan Z’ye her türlü bilgi ve hizmeti veriyoruz” dedi.

Sunrise Solartech hakkında

Yıllık üretim kapasitesi 600MW üzerinde olan Sunrise, kristal silikon ve thin film solar panel modülleri, solar sistemler ve PV alanlarında araştırma, üretim, satış ve satış sonrası hizmetler konusunda küresel ölçekte uzman bir firma.

Ana ürünleri 2Wp’den 300Wp’e kadar mono ve kristal solar modüller, thin film modüler, solar enerji ekipmanları, GES Güneş Enerji Santralı uygulamaları olan Sunrise Almanya, İspanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Belçika, Kore, Çin ve Amerika’daki birçok sistem kurucu ve dağıtımcısına ürün temin ediyor.

30’u aşkın deneyimli mühendisin çalıştığı Ar-Ge departmanında teknoloji geliştirme çalışmaları yapan Sunrise, küresel birçok yatırım kurumu ile partnerlik yapıyor.

Ayrıntılı bilgi için:

Tel: +90 212 444 0 941
info@normenerji.com.tr
normenerji@gmail.com

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir