Almanlar Jeotermal İçin Afyon'da

By | 7 Ağustos 2012


Almanlar, Afyonkarahisar’ın jeotermal kaynaklarını yakın takibe aldı. Almanya’dan gelen bir grup işadamı kent merkezinde 12 bin konutu jeotermal enerjiyle ısıtan AFJET AŞ’yi inceledi. Alman heyete, AFJET tesislerinde yapılan toplantıda jeotermal enerji hakkında Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Doç. Dr. Sait Açba ve AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk tarafından bilgiler verildi.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Almanya’dan gelen heyetin Türkiye’de yatırım yapmak istediğini belirterek, “Almanya’da Jeotermal Vakfı var. Bütün jeotermalcilerin üye olduğu bir vakıf. Bu vakfın genel müdürü geldi. Herhalde AFJET’le ilgili yatırım yapabilir miyiz diye araştırıyorlar.” dedi.

Afyonkarahisar’ı daha ileriye götrmek, insana ve doğaya faydası olacak her türlü çalışmada valiliğe düşen görevi en verimli şekilde yerine getireceklerini ifade eden Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar’da altın değerinde enerjiler var. Bunların en etkin biçimde kullanılması için yurt içinden ve hatta yurt dışından gelecek olan yatırımcılara, Afyonkarahisar ve halkına fayda sağlamak, istihdamı artırmak, ekonomimizi canlandırmak için valilik olarak destek vereceğiz.’’ diye konuştu.

Jeotermal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rolf Schiffer Afyonkarahisar’ın jeotermal kaynakları ile ilgili olarak çalışma yaptıklarını, bu alanda iki ülke arsasında yapılabilecek yatırımlar ve iş birliği çalışmalarına katkıda bulunmak için burada olduklarını söyledi. Schiffer, Afyonkarahisar’a jeotermal ve tavuk gübresinden elektrik elde edilmesi gibi yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde durduklarını anlattı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba da, Almanya’dan Afyonkarahisar’daki jeotermal durumunu araştırmak üzere gelen heyetin, özellikle tavuk gübresinden enerji elde etme ile ilgili yatırım imkanlarını araştırmak istediklerini bildirdi. Afyonkarahisar’ın yatırım yapmak açısından çok önemli merkezlerden birisi olduğuna dikkat çeken Açba, “Türkiye’de son 10 yılda yatırım bakımından çok ciddi gelişmeler var. Özellikle 2004 yılında çıkarılan teşvik yasası ile birlikte Türkiye dünyanın her kesiminden yatırımcının dikkatini çekiyor. Afyonkarahisar’da özellikle termal turizm açısından, teknolojik sera açısından, mermer açısından önemli bir yatırım merkezi.” dedi. Yatırımların ileriye dönük olarak meyvesini vereceğini belirten Açba, Almanların bu keşif gezisinden sonra Afyonkarahisar’da neler yapılabileceği konusunda gerekli adımları atacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Afjet Genel Müdürü Yusuf Ulutük tarafından Afjet’in potansiyeli, yatırımları ile çalışma sistemi hakkında slayt gösterisi eşliğinde bilgiler verildi.

Kaynak: http://www.haberimport.com/haber/almanlar,-yenilenebilir-enerji-yatirimlari-icin-afyonkarahisara-geldi-116945.htm#ixzz22tk867wm

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir