Ankara Santrali’nde Nijerya Cumhurbaşkanı

By | 3 Şubat 2011


Türkiye’ye 01 – 03 Şubat tarihlerinde resmi bir ziyarette bulunan Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Ebele Jonathan, Zorlu Enerji Grubu’nun 50,3 MW kurulu güce sahip Ankara Doğal Gaz Santrali’ni ziyaret etti. Goodluck Ebele Jonathan’a, aralarında 10 bakan ve çok sayıda iş adamının bulunduğu Nijerya heyeti eşlik etti.

Konuk Cumhurbaşkanı, Zorlu Enerji Genel Müdürü Arif Özozan, Zorlu Enerji Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz, Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Serhat Şimşek ve Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Erdoğan Güneş tarafından karşılandı.

Ziyaret sırasında, Ankara Doğal Gaz Santrali hakkında bilgi veren Zorlu Enerji Genel Müdürü Arif Özozan, Nijerya Cumhurbaşkanı Jonathan ve beraberindeki heyete ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özozan, Zorlu Enerji Grubu olarak yurt içinde olduğu gibi yurtdışında da yatırım ve faaliyetlerimize devam ediyoruz. Sektörde edindiğimiz deneyimi ve know-how’ı önümüzdeki dönemde farklı bölgelerde değerlendirmeyi hedefliyoruz”, dedi. Özozan, 150 milyon nüfusa sahip Nijerya’nın 3500 MW kurulu gücü ile ciddi bir enerji ihtiyacı içinde olduğunu söyledi. Arif Özozan, Nijerya Cumhurbaşkanı’nın bu ziyaretini, enerji ve diğer sektörlerde yatırım hedeflerini hızla büyüten Türkiye ile stratejik işbirliğini güçlendirmek üzere attığı önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini belirtti.

2003 yılında faaliyete geçen 50,3 MW kurulu güçteki Zorlu Enerji Ankara Doğal Gaz Santrali,  13 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor. Ağırlıklı olarak sanayi işletmelerine elektrik sağlayan santralin yıllık 440 milyon kWh elektrik üretim kapasitesi bulunuyor. Üretim miktarı piyasa koşullarına göre değişim gösteren santralde 2010 yılında 230 milyon kWh elektrik üretildi.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir