Bereket Enerji

By | 9 Mart 2011


Sahip olduğu11 hidroelektrik ve 1 jeotermal santraliyle 150MW enerji potansiyeli bulunan Bereket Enerji yenienebilir ve yerli enerjiden yana tavır koyuyor.

Yatırım planları arasında rüzgar ve çöpten enerji üretme planları da bulunan Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, şirketin bugünkü durumu ve gelecek planlamaları hakkında şunları söyledi:
“Şu an gelinen nokta 11 adet hidroelektrik santrali ve bir adet jeotermal enerji santralinde elektrik enerjisi üretimi gerçekleştiriliyor. Bir adet çöp gazı ile çalışan santralimizin test çalışmaları sürüyor ve kısa zamanda devreye alınacaktır.

“Bu yatırımlar sonucu Bereket Enerji’nin aktif büyüklüğü 525 milyon TL’ye ulaştı. 2010 yılı net satışı 150 milyon TL, net kar 55 milyon TL’ye çıktı. Biz kazandığımızı yeniden yatırıma dönüştürmenin çalışmalarını yapıyoruz. Önümüzdeki 4 yıllık dönemde toplam 470 MW kurulu güçte 6 hidroelektrik santral, yerli linyite dayalı 135 MW kurulu güçte birtermik santral, toplam 153 MW kurulu güçte 3 adet rüzgar santrali inşa ederek toplam 758 MW güçte ek bir kapasiteyi devreye alacağız.”

Bereket Enerji Grubu’nun söz konusu tesislerin hayata geçirilebilmesi için yaklaşık 1.15 milyar dolar yatırım yapacağını kaydeden Saldanlı, şöyle konuştu: “Bereket Enerji Grubu, başta güneş enerjisi olmak üzere her türlü yenilenebilir ve yerli enerji türü üzerinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini sürdürüyor. Pamukkale Üniversitesi ile birlikte güneş enerjisine yönelik ortak çalışmaları sürdürüyoruz. Grubumuzun enerji üretimindeki temel önceliği, boşa giden yerli kaynakları değerlendirmek, çevreyi korumak, ileri teknoloji kullanılmasını sağlamaktır”

Akıllı Şebeke
Bereket Enerji’ye bağlı hizmet veren dağıtım şirketi Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş Aydın, Denizli ve Muğla’nın elektrik dağıtımını yapıyor. Uluslararası standartlarda hizmet verdiği belirtilen Ayden Elektrik, önümüzdeki zaman diliminde akıllı şebeke sistemine geçmeye hazırlanıyor. Bu sistem sayesinde elektrik sayaçları uzaktan okunabilecek.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir