Dalyan İçin Güneş Enerjili Tekne

By | 24 Şubat 2010

Dalyanlı tekneciler güneş enerjisiyle çalışan şarjlı tekne istiyorlar.
Dalyan Kanalı’nda turizm amaçlı turlar düzenleyen tekne sahipleri siyasilerden güneş pilli tekne talebinde bulunuyorlar.

Siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla görüşen Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin iktidar partisinden ümit verici cevaplar almayı başarmış.
Akaryakıtla çalışan tur teknelerinin kanala bıraktığı sintinelerin oluşturduğu kirliliğin kanaldaki canlı hayata zarar verdiğini söyleyen yetkililer Dalyan’ın ikinci bir Haliç olmasından endieleniyor. Bölgede çalışan tekneciler hem çevreci kaygılardan hem de güneş teknelerinin maliyetinin düşük olmasından dolayı solar teknelere sıcak bakıyor.

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin bu konuyla ilgili şunları belirtiyor;
“Benim çocukluk yıllarında bir elin parmakları kadar olan tekne sayısı, bugün Köyceğiz ve Dalyan Kanallarında 500-600 adet civarında çok büyük bir sektör halini almıştır. Teknolojinin devamlı gelişmesi ve tekne yakıt maliyetlerinin yıldan yıla artması bizleri alternatif arayış içine sokmuştur.
Dalyan’da özel bir şirkete ait olan güneş enerjisi veya şarj edebilen aküyle çalışan tekneyi de görünce, niçin kooperatif tekneleri de böyle olmasın diyerek gerekli girişimlerde bulunduk. Bizler; güneş enerjisi Bizler; güneş enerjisi veya şarj edilebilen aküyle çalışan tekneler olarak cezp etmesi sadece yakıt tasarrufu değil aynı zamanda çevreye duyarlı olması, ses ve görüntü kirliliği yaratmaması da çok önemli unsurlardı.

Dalyan teknelerinin güneş enerjisiyle donatılması yönündeki çalışmaların halen devam ettiği belirtiliyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir