Mehmet Sepil’e İngiltere'den Ceza

By | 22 Şubat 2010

Çoğunluk hissesi Çukurova Grubu’nda olan Genel Enerji’nin İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil’in de aralarında bulunduğu bazı yöneticilere İngiltere’nin SPK’sı konumunda bulunan FSA’da rekor ceza geldi.

Genel Enerji’den Mehmet Sebil ve diğer iki Türk yönetici hakkında bir aydan beri devam eden FSA takibi rekor cezayla sonuçlandı. Yöneticilere İngiltere Borsası’nda Heritage Oil hisseleri üzerinde “içeriden öğrenenlerin ticareti” yöntemiyle yasak işlemde bulundukları gerekçesiyle toplam 1.16 milyon sterlin caza kesildi.

FSA yürüttüğü araştırma sırasında Türk SPK’ya yazı yazarak sözkonusu kişiler hakkında bilgi istedi. Bu yöneticiler hakkındaki bilgileri FSA’ya gönderen Türk yetkililerin soruşturmanın ilerlemesinde etkili olduğu belirtiliyor.

İngiltere’de bu türden yapılan işlemler için rekor bir cezayla sonuçlanan olay sonrasında uygulanan cezalar şöyle gerçekleşti:
Genel Enerji’nin CEO’su Mehmet Sepil 967 bin sterlin;  Ticaret Müdürü Murat Özgül’e 105 bin; Araştırma Müdürü Levent Akça’ya da 94 bin.

İçeriden Öğrenenlerin Ticareti Nedir?
Sermaye Piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek, henüz kamuya açıklanmamış bilgileri kendisine veya üçüncü kişilere menfaat sağlamak amacıyla kullanarak, sermaye piyasasında işlem yapanlar arasındaki fırsat eşitliğini bozacak şekilde yarar sağlamak.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir