Enerjisa Santral Açtı

By | 27 Şubat 2011


Enerjisa ilk rüzgar enerjisi santralini Çanakkale’nin Mahmudiye mevkiinde dün açtı. Avusturyalı Verbund firmasının da ortak olduğu Enerjisa’nın açtığı santral 60 milyon dolara mal oldu.

Rüzgar enerjisi alanında büyük oyunculardan biri olmayı amaçlayan Sabancı Gurubu gerçekleştirilen açılışla ilk atılımı gerçekleştirmiş oldu. 30 MW gücündeki santralin ardından, şirket bu yıl 150 MW gücünde yeni bir rüzgar santralinin de temellerini atacak.

Bakan Açılışa Katıldı
Açılışa katılan Enerji Bakanı Taner Yıldız yaptığı konuşmada sektörel konulara da değindi.
“Doğalgaz santrallerinden çok rüzgar santrallerinin yapılmasını daha çok seviyoruz” diyen Yıldız, yatırımcılara şöyle seslendi “Lütfen lisans müracaatlarında bulunanlar yatırımlarını gerçekleştirsin ya da bu yatırımlar için ortaklar bulsunlar.” Yıldız, ayrıca rüzgar santrallerine verilen 5.5 euro/sentlik fiyatın makul olduğunu, gelen binlerce başvurudan da doğru bir fiyat politikası izlendiğinin anlaşıldığını söyledi.

One thought on “Enerjisa Santral Açtı

  1. Kemal Ertuğ

    Aferin Sabancı Grubu’na, Türkiye bu kadar rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kayakları varken bu alanlara şimdiye kadar yatırım yapılmamış olması büyük bir kayıp. Nükleer teknoloji yerine bu tür bedava kaynaklardan faydalanmak bence çok daha akılcı bir yaklaşım. Sabancı Grubu’nu bu konuda gerçekten kutluyorum ve yenilenebilir enerji kaynaklara yatırımını canı gönülden destekliyorum. Teşekkürler.

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir