Gama Holding Enerji Yatırımı

By | 7 Aralık 2009

Gama Holding önümüzdeki 5 yıl içerisinde enerji alanında 4 Milyar dolarlık yatırım yapmayı amaçlıyor.Holdingin yapacağı enerji yatırımları hidroelektrik santralı, doğalgaz çevrim ve kömür üzerine olacağı belirtilirken, yatırımın güç değerinin 3 bin megavat olacağı hesaplanıyor.

Gama Holding’in 50. kuruluş yılı sebebiyle düzenlenen basın toplantısında gelecek yatırımlar hakkında bilgi verilirken, holdingin geçmişi ve şu anki durumu hakkında çeşitli açıklamalar yapıldı.

Gama Holding Stratejik Planlama, Finansman ve Yatırımlar Grup Başkanı Hakan Özman, “Gelecek 5 yıl içinde 3 bin MV’lık yatırım hedefimiz var. Şu anda geliştirilen projelere baktığımızda, Gama Enerji’nin altında, 8 adet toplam 475 MV’lık rüzgar santralı projemiz var. 11 adet toplam 313 MV olan hidroelektrik santralı projemiz var, 432 MV’lık bir doğal gaz çevrim santralımız var. 625 MV’lık da kömürle çalışan bir santral Gama Enerji’nin geliştirmekte olduğu projeler arasında” şeklinde konuştu.

Gama Holding’in yapısı hakkında bilgi veren Özman, holdingin sahibinin 42 gerçek kişi olduğunu, bunlardan en büyük ortağın yüzde 15, en küçük ortağın yüzde 0,2 hisseyi temsil ettiğini bildirdi. Özman, halka açık bir şirket olmadıkların,ı ancak Gama’nın en şeffaf şirketlerden biri olduğunu dile getirdi.

Holdingin 17 ülkede faaliyeti olduğunu, varlıklarının yüzde 65’inin yurt dışında bulunduğunu, yurt dışında 250’nin üzerinde proje tamamladığını anlatan Özman, yaklaşık 20 bin kişinin istihdam edildiği holdingin enerjide bugüne kadar 1,5 milyar dolarlık yatırım  yaptığını kaydetti.

Özman, holdingin Ürdün’de 1 milyar dolarlık Disi-Amman su boru hattı projesini gerçekleştirdiğini anımsatarak, “Bu Türkiye’nin bugüne kadar yurt dışında yaptığı en büyük proje” dedi.

2 thoughts on “Gama Holding Enerji Yatırımı

  1. ERKAN ÖZGÖRGÜLÜ

    Yorumumu sizede yazıyorum,inşallah cevabınızı alırım ! Bir enerji kaynağı üzerinde uzun zamandır yoğunlaştım,gerçekleştirmesi mümkün,sınırsız vede oldukça yoğun,ENERJİSA,SİEMENS,vbg firmalarla irtibat kurmak istedim maalesef cevap alamadım bu konuda GAMA HOLDİNG ciddi ve ARGE si kuvvetli firmadır inanıyorumki ülkemize büyük bir enerji katılımı sağlayacağım, başarırsak mutluluk hepimizin,ilgilenirseniz seviniriz.

    Reply
  2. erkan

    ENERJİ KONUSUNDA SINIRSIZ KAYNAK UZUN BİR ARAŞTIMANIN SONUCU,GEREKLİ FİRMA ve KURULUŞLARIN DİKKATİNE…

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir