IEEMA, ELECRAMA 2012

By | 20 Mayıs 2011


Güç iletim ve dağıtımına yönelik her şeyi bulabileceğiniz dünyanın en büyük elektrik ve endüstriyel elektronik fuarı 18-22 Ocak 2012 tarihlerinde Hindistan’ın Bombay kentinde düzenlenecek.
Enerji altyapısı alanında herkese açık 600 milyar USD çapındaki iş fırsatından Türk şirketleri de pay alacak

Bombay 7 Mayıs 2011: Hindistan’daki elektrik, endüstriyel elektronik ve ilgili donanımları üreten imalatçıları temsil eden Hindistan’ın kilit kuruluşu Hindistan Elektrik ve Elektronik Üreticileri Birliği (IEEMA), ELECRAMA fuarının 10ncusunun düzenleneceğini açıkladı. 18-22 Ocak 2012 tarihlerinde Hindistan’ın Bombay kentinde düzenlenecek olan beş günlük fuar,  güç iletim ve dağıtımına yönelik her şeyin yer aldığı dünyanın en büyük elektrik ve endüstriyel elektronik fuarı olacak.

Hindistan’ı global sahneye taşıyan bu fuara ilk kez Hindistan Hükümeti’nin önemli üç bakanlığı da destek veriyor. Enerji Bakanlığı; Ağır Sanayi Bakanlığı ve Kamu Teşebbüsleri, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, Endüstriyel Politika ve Tanıtım Dairesi fuara tam destek sunuyorlar.

ELECRAMA 2012 Kurul Başkanı Bayan Indra Prem Menon, lansman hakkında şunları dile getirdi: “Hindistan altyapı devriminin dönüm noktasında ve burada enerji sektörü çok kilit bir role sahip. Hükümet tahminlerine göre enerji üretimi, iletimi ve dağıtımı için planlanan ve tutarı 600 milyar USD düzeyinde olan yatırımlar çeşitli ilerleme aşamaları kaydettiler ve ELECRAMA 2012 yatırımcıları, imalatçıkları ve karar mercilerini bir araya getiren önemli bir katalizör görevi üstlenecek. IEEMA’da Hindistan’ın perspektifini doğru şekilde belirleyecek olan global bir platform olan ‘Hindistan Enerji Faktörü’nü sunmaktan memnuniyet duyacağız.”

IEEMA Başkanı Bay Vimal Mahendru ise şöyle konuştu: “Hindistan, özünde yatan gerçek mühendislik becerisinin sağladığı avantajla düşük maliyetli ya da sade mühendislik gelişimi açısından hızla global bir merkeze dönüşüyor. Hindistan’ın bu avantajı, gerek fiyat gerekse performans parametreleri açısından tüm piyasa koşullarına uyarlanabilen ilk dünya teknolojisini sunarak çok uluslu şirketler açısından ciddi bir “mavi okyanus stratejisiyle” büyüme anlamı taşıyor. Bu benzersiz “Made in India” değer önermesi, tüm Eğitim ve Geliştirme değer zinciri genelindeki global standartlara uyan Hindistanlı elektrikli donanım imalatçılarının %95’inin sade mühendislik, geliştirme ve imalat yeteneklerini sergilemek üzere bir araya gelmeleriyle tam anlamıyla gözler önünde olacak.”
110V’den 1200kV’ye, HVDC’den Enerji Elektroniğine uzanan Enerji Eğitim ve Geliştirme sektöründeki en büyük birleşmeyi gerçekleştiren ve Kamu Hizmetleri, Sanayi ve Akademik alanlardaki iş ve düşünce liderleri, teknoloji uzmanları ve profesyonellerin buluştuğu ELECRAMA’da  global Eğitim ve Geliştirme alanındaki sunum, tartışma ve müzakereler uluslararası çerçevede ele alınacak.

IEEMA’nın Genel Direktörü ve Elecrama’nın Organizasyon Sekreteri Bay PV Krishina şöyle konuştu: “ELECRAMA 2012 tüm dünyadan ziyaretçilere teknolojik ortaklıkların, yakın iş ilişkilerinin oluşturulması ve satıcıların yeteneklerinin değerlendirilmesi açısından fırsat sunacak. Bunun da ötesinde, Elecrama 2012 ‘Made in India’ ve ‘doğru fiyata doğru teknoloji’ değer önermesini de ortaya koyacak. Eşzamanlı konferanslarla teknoloji eğilimleri, işletim ve bakım, akıllı enerji nakil hattı şebekeleri konularına ışık tutulacak.

IEEMA hakkında
IEEMA Hindistan elektrik ve endüstriyel elektronik endüstrisini temsil eden 64 yıllık bir Ticaret Birliğidir. IEEMA, toplam yıllık cirosu 22 Milyar USD’yi aşan 750’den fazla üyeye sahiptir. IEEMA, sanayi ve devlet arasında bir köprü görevi üstlenerek politika düzenlemesi konusunda danışmanlık sağlamakta ve Hindistan standartlar kurumu BIS’in yanısıra ürün standartları geliştirmektedir. IEEMA, ticaret ve büyümeye ilişkin istatistikleri, ihracat teşviklerini, hammadde fiyat endekslerini vb. yayımlar.IEEMA sanayi ve kullanıcı iletişimlerini uluslararası teknik konferanslar, yuvarlak masa toplantıları, eğitim/öğretim oturumları ve aylık olarak yayımlanan IEEMA bülteni aracılığıyla desteklemektedir. Ayrıca, dünyadaki en büyük Enerji İletim ve Dağıtım donanımı ve hizmetleri fuarı olan ELECRAMA’yı organize etmektedir.

ELECRAMA Hakkında
Dünyanın en büyük Eğitim ve Geliştirme fuarı olan ELECRAMA 1990 yılından bu yana Hindistan’ın Bombay kentinde iki yılda bir düzenlenmektedir.1990 yılında 283 katılımcının ve 30.000 ziyaretçinin yer aldığı mütevazı başlangıçtan sonra elektrik ve endüstriyel elektronik alanında her şeyin bir arada yer aldığı dünyanın en büyük fuarı haline geldi. Tüm Eğitim ve Geliştirme değer zinciri genelindeki global standartlara uyan Hindistanlı Elektrik Endüstrisi imalatçılarının %95’i geliştirme ve imalat yeteneklerini sergilemek üzere bir araya gelmektedirler. Daha ayrıntılı bilgi için lütfen bu adresten bizimle bağlantıya geçiniz:

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir