Malatya‘ya Güneş Enerjisi

By | 11 Mayıs 2011

Türk Alman iş birliği ile Malatya‘da güneş enerjisinden elektrik üretim tesisi kurulacak.

Malatya‘da güneş enerjisinden elektrik üretim tesisi kurulacak olması nedeniyle Havuzbaşı Lokantası‘na düzenlenen bilgilendirme toplantısına, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, TEDAŞ Malatya İşletme Müdürü Cemal Erkoç, İl Genel Meclisi AK Parti Grup başkan vekili Mehmet Ali Doğan, güneş enerjisinden elektrik üretim tesisi kuracak olan işadamı Adil Kaya, güneş enerjisinden elektrik üretim koordinatörü Alman Mühendis Hans Kilger ile bazı işadamları katıldı.
Güneş enerjisinden elektrik üretim tesisi kurulmasıyla ilgili bilgi veren Alman Mühendis Hans Kilger, Türkiye ve Malatya‘da, güneş enerjisinden elektrik üretmek için yeterli güneşin olduğunu tesbit ettiklerini ifade ederek, gerekli teknik çalışmayı yaptıklarını kaydetti.

Güneş enerjisinden elektrik üretim tesisi kuracak olan işadamı Adil Kaya ise “Battalgazi ilçesinde aldığımız 400 dönüm kadar alan üzerinde 20 megawat civarında elektrik üreteceğiz”diyerek, enerji kanuna göre 10 yıl zaman konulduğunu ve 10 yıl devlete enerji satacaklarını bildirdi. Yönetmenlik çıkınca hemen işe başlayacaklarını söyleyen Adil Kaya, Malatya‘da ilk kez güneş enerjisinden elektrik üretim tesisi kurmuş olacaklarını vurguladı.

 

One thought on “Malatya‘ya Güneş Enerjisi

  1. behcet

    7,5 kwlık tarımsal sulama yapmak istiyorum haftada24 saat çalışacak şekilde kış aylarında meskeni aydınlatmak istiyorum bana maliyeti ne kadar olur slm mail adresime yazarsanız sevinirim

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir