Kağıt Şeklinde Güneş Pili

By | 13 Mayıs 2010

MIT tarafından baskı kağıdı kalınlığında güneş pili üretildi. Esnek güneş panellerinin sağladığı kullanım kolaylığını daha da arttıracak kağıt panellerin verim oranı arttırılmaya çalışılıyor.

ABD Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından üretilen solar panel kağıt inceliğinde.
Standart bir güneş paneli % 15-20 verimle çalışıyor. Kağıda baskı yapılan güneş pilleri ise % 1,5-2 verime ancak ulaşabiliyor. Verim açısından yaşanan bu olumsuzluğa rağmen kolay kullanılabilir ve şekil alabilir yapısı gelecek için ümit vaat ediyor. Bu teknolojinin özellikle taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılabileceği belirtiliyor.
İlerleyen yıllarda pil almak yerine yapışkan etiket benzeri güneş pillerini kırtasiye ve elektronikçilerden almak mümkün olabilir. Dahası her elektronik cihaz tıpkı adaptör girişi barındırdığı gibi güneş pili girişine de sahip olabilir.

Üretim maliyeti standart güneş paneline göre çok daha ucuz olacak kağıt paneller eğer verim artışı sağlanabilirse güneş enerjisi alanında çığır açabilir. Yine de MIT Biliminsanları bu teknolojinin ticarileşmesi için yıllar olduğunu belirtiyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir