Lisansız Elektrik Üretimi Tartışıldı

By | 19 Aralık 2011


Güneşten lisansız olarak elektrik üretimi, GENSED tarafından organize edilen Lisansız Elektrik Üretimi Yönetmeliği Değerlendirme Toplantısında ilgili kamu kurumları temsilcileri, sektör mensupları, yatırımcılar ve ilgililerce tüm boyutları ile tartışıldı.

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) tarafından Ankara’da, Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİE) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ‘Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğ Taslağı’ tartışıldı. İki oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantının ilk oturumunda EPDK, TEİAŞ ve TEDAŞ yetkilileri Lisansız Elektrik Üretimi Yönetmeliği’ni (LÜY) kendi kurumları ile ilişkisi bağlamında anlattılar. İkinci oturumda ise konunun tarafları; sektör mensupları, yatırımcılar ve ilgililer interaktif bir ortamda, soru cevap ve görüş açıklama şeklinde LÜY’ün detaylarını tartıştılar.

GENSED Yönetim Kurulu Üyeleri, etkinliğin konuşmacıları ile...

Toplantıda konuşan GENSED Başkanı Prof. Dr. İ. Engin Türe, gün  “GENSED olarak, ülke enerjisinin en az yüzde 15’inin gelecek 10 yılda güneşten sağlanması hedefimiz. Fotovoltaik sistemlerin ülke içinde üretimini sağlamak, teşvik programının uzatılması ve iyileştirilmesi çalışmaları yapmak diğer öncelikli hedeflerimiz” dedi. Bankalar ile görüşerek yatırım finansmanı için kredi olanaklarını artırma çalışmaları yapacakları bilgisini de veren Türe, GENSED’in diğer yenilenebilir enerji kaynakları sektörel örgütlenmeleri ile birlikte çalışma yapma amacında olduğunu sözlerine ekledi.

GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan ise Lisansız Elektrik Üretimi Yönetmeliği’(LÜY) ile Yenilenebilir Enerji Kanunu (YEK) mevzuatının geçmişini özetledi. Kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan GENSED’in nereden nereye geldiğini kısaca anlatan Erkan, derneğin sektörün ve yerli sanayinin gelişimine katkı yapma ana amacını taşıdığını söyledi.

GENSED, 13 Ocak’ta, İstanbul’da da ‘güneşin geleceği ve lisanssız üretim’ konularını kapsayan bir değerlendirme  toplantısı düzenleyecek. Taksim Hill Otel’deki toplantı 14:00’te başlayacak.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir