Louvre Müzesi Led Kullanıyor

By | 7 Aralık 2011
Paris- Bugün Toshiba Şirketi (TOKYO: 6502) dünyanın en ünlü sanat müzesi olan Louvre müzesinin dış cephesinin Toshiba’nın yeni LED aydınlatma ile aydınlatılmasını kutlamak amacıyla aydınlatma töreni düzenledi. Bundan böyle, Louvre’ un Piramid, Piramidion ve Colbert Kökü, aydınlatmanın yumuşak parlaklığıyla her akşam ve gece parıldayacak.

Aydınlatma töreni,Toshiba Şirketi başkanı Bay Norio Sasaki ve Louvre Müzesi Direktörü, Bay Henri Loyrette’in ve bir çok misafirin katılımıyla bu akşam Louvre’da gerçekleştirildi.
Dünyanın en ünlü yapılarından biri olan Louvre Sarayı, içsel güzelliğini ortaya çıkaracak, ambiyansa zarar vermeyecek ve dikkatleri yapının üzerine çekecek bir şekilde aydınlatılmalıdır. Bilhassa fiziki aydınlatma armatürü söz konusunda dikkat edilmelidir. Louvre ile işbirliği halinde çalışarak, Toshiba’nın aydınlatma mühendisleri, Piramidi ve saray duvarlarını da aydınlatmak için uzun huzmel lambalar dahil olmak üzere 6 seri ve 10 model aydınlatma armatürü geliştirip kurdular.
Toshiba’nın töreni,sonradan 4500 yüksek enerjili ksenon lambasıyla tamamen değiştirilecek olan 3200 armatürden 350’sinin açılmasını işaret etmiştir. Napolyon Mahkemesinin geriye kalan cepheleri Nisan 2012’de tamamlanacak ve 2013’te avlu tamamlanacak. Tamamen kurulduğunda, çevre dostu LED’ler dış cephe aydınlatmasının yıllık enerji tüketimini %73 oranında, 392,000’den 105,000 vat saate azaltacaktır.
Dünyanın öncül eko-şirketlerinden olan Toshiba Grubu Dünya ile uyumlu hayat tarzlarını teşvik etme ve değer yaratmada ileriye dönük bir yaklaşımı benimsemektedir. Bu ilkeye bağlı olarak, şirket genel akkor lambası üretimini Mart 2010’da durdurmuştur. Toshiba küresel ısınmayı azaltarak ve kaynakları etkili kullanarak, çevre bilinci hareket yönetimlerini destekleyecek.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir