Paris Metrosuna Led Aydınlatma

By | 6 Mart 2013

paris metrosu
Philips ve Fransız profesyonel aydınlatma firması Step, Paris metro sistemini enerji verimli LED’ler ile aydınlatacak. İhale kapsamında dünyanın en büyük 5. Ulaştırma işletmesi RATP’nin 302 metro istasyonundaki ve 66 RER istasyonundaki 250 bin aydınlatma noktası LED aydınlatmalarla değiştirilecek ve enerji kullanımı yüzde 50’den fazla azalacak.

Paris, Fransa – Royal Philips Electronics (NYSE:PHG, AEX:PHIA) Fransız profesyonel aydınlatma firması Step ile Paris’teki metro sisteminin enerji verimli LED aydınlatma çözümleri ile aydınlatılması için çok yıllık bir sözleşme imzaladığını açıkladı. LED’e geçiş, Paris metrosunun ve RER banliyö istasyonlarının aydınlatılması için gerekli enerjiyi %50’den fazla azaltırken ışık kalitesini de artıracak. Sözleşme, Paris ulaştırma firması Groupe RATP tarafından Fransa’nın başkentindeki metro ve RER istasyonlarının %85’inden fazlasını kapsayacak şekilde ihale edildi.

Philips bu proje ile istasyonları tamamıyla LED aydınlatma ile donatılmış dünyanın ilk ulaştırma ağı olma hedefine ulaşması için RATP ile çalışacak. İhale kapsamında, RATP’nin 302 metro istasyonundaki ve 66 RER istasyonundaki 250.000 aydınlatma noktası enerji verimli LED aydınlatmalarla değiştirilecek.

RATP, 2004’ten 2020 yılına kadar enerji tüketimini ve sera gazı emisyonlarını %15 oranında azaltmayı hedefliyor. Philips ve Step’in enerji verimli LED aydınlatma sistemleri, bu hedefe ulaşmaya yardımcı oluyor. RATP istasyonlarının şu anda harcadığı elektrik miktarı, toplam enerji tüketiminin yaklaşık %12’sini oluşturuyor.

Paris’te ve çevresinde her gün seyahat eden 12 milyon yolcusu ile RATP dünyanın 5. en büyük kentsel ulaştırma işletmesi. Kent merkezinde ve banliyölerde uyguladığı, 14 metro hattı, iki RER hattı (A ve B), üç tramvay hattı, 350 otobüs güzergâhı ve kentin iki havaalanına doğrudan giden hatlardan oluşan multimodal ağ ile dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir