Philips Led Ampul

By | 19 Mayıs 2010

Tasarruflu kompakt floresan lambaları led ampuller takip ediyor. Philips’in ürettiği led ampul yüksek verimlilik oranıyla dikkat çekiyor.

Kompak floresanların yerini alacağı düşünülen led lambalar üzerinde çalışmalar son birkaç yılda hız kazandı. Aydınlatma ürünleri piyasasında en fazla söz sahibi olan markalardan biri olan Philips firmasının geliştirdiği son led ampul teknolojinin geleceğinin parlak olduğunu gösteriyor.
12 wat gücündeki led ampul aydınlatma gücü olarak 60 Wat bir ampule eşdeğer özellik taşıyor. Piyasaya Endura LED ismiyle çıkan Philips led lamba diğer ampullere göre 25 kat daha uzun bir ömre sahip. Bir evde akkor flamanlı lamba terine Endura LED kullanılması halinde ömür boyunca, bir ampulün 125 dolar kâr bırakacağı hesap edilmiş.

Uzun kullanım ömürleriyle kompakt floresan ampullerin yerini alacağa benzeyen Endura LED, kompaktlarda söz edilen düşük seviyeli ultraviole sorununu da taşımıyor olacak. Henüz ticarileşmeyen ürünün yakın zaman içinde satışının başlaması bekleniyor.

Tasarruflu Ampul piyasasında adını duyuran bir başka marka olan Osram’da 12 W led lambasının ticarileşmesini bekliyor. 60W eşdeğeri ve 860 lümen değerinde led lambaların 2011 yılında 75W eşdeğerinde olanlarının çıkacağı belirtiliyor.
Video:

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir