Saguar 140 km Hız Yapacak

By | 1 Şubat 2011


Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) öğrencileri, geliştirdikleri güneş enerjili otomobilin ikincisi olan Saguar 2’nin 140 km/h sürate çıkağını söylüyor.

Öğrenciler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “yüzde 100 yerli otomobil üretilmesi” çağrısına, “Bizi desteklesinler. Dünya çapında pazar bulabilecek araçlar üretibiliriz” diyerek destek istedi.
Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Meteoroloji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi Mehmet Burak ise 60 kişilik bir topluluk olduklarını, yeni yapacakları SAGUAR 2 aracı ile aracın saatte 140 kilometre hız yapabileceğini söyledi. “Yeni projemize şubat ayının sonlarında başlayacağız. Fakat orada da maddi sıkıntılarımız var ” diyen Burak, yüzde 100 yerli otomobil isteyen Başbakan Erdoğan’ın kendilerine destek vermesini istedi. Burak şunları söyledi: “Üretim ve malzeme alımı konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Şu an ciddi bir maddi eksiğimiz var, bunu kapamaya çalışıyoruz. Bu açığı kapadığımız zaman dünya şampiyonasında derece elde etmemek için hiçbir nedenimiz yok. Başbakanımız geçtiğimiz günlerde yerli otomobilden bahsetmişti. Biz de Türk gençleri olarak üniversitelerde bu çalışmaları başlatarak ilerde otomotiv sektöründe yetkili ve kalifiye mühendisler olarak yetişmeye çalışıyoruz. Üniversite yıllarını bu projelerde çalışarak mezun olan bir mühendis profosyonel iş yaşamında hiçbir sıkıntı yaşamaz ve yerli otomobil üretiminde ciddi katkılar sağlayabilir.”

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir