Sekiyaka HES Enerji Üretimine Başladı

By | 20 Ocak 2014

sekiyaka
Muğla’da bulunan Sekiyaka II HES 1’in üretime başlamasıyla Akfen HES, faaliyet gösterdiği 9 hidroelektrik santralinde toplam 144,5 MW kurulu güç kapasitesine ve yıllık toplam 600,6 GWs üretim kapasitesine ulaştı.

Akfen Holding’e bağlı Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim A.Ş.’nin bağlı ortaklığı Beyobası Enerji Üretimi A.Ş.’nin, Muğla ilinde bulunan Sekiyaka II HES 1 projesi enerji üretimine başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından verilen izinle üretime geçen ve 2,3 MW kurulu güç kapasitesine sahip olan Sekiyaka II HES 1’in yıllık 12,3 GWs elektrik üretmesi bekleniyor.

Akfen Holding, 20 Ocak 2014, Pazartesi günü Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada yatırım programına uygun olarak HES santrallerini ticari enerji üretimi için devreye almaya devam edeceklerini belirtti. Akfen Holding, 6 Haziran 2013 tarihinde 26 MW kurulu güce sahip Karasular Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin de satışı sonrasında, 17 Ocak 2014 tarihi itibarıyle, bağlı ortaklıkları vasıtasıyla faaliyet gösterdiği 9 hidroelektrik santralinde toplam 144,5 MW kurulu güç kapasitesine ve yıllık toplam 600,6 GWs üretim kapasitesine ulaştı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir