Vestas, Macarthur Rüzgâr Çiftliği

By | 1 Eylül 2010

Dünyanın en büyük rüzgar türbin üreticisi olan ve Türkiye pazarına 2008 yılının Ocak ayında giren Vestas, Avustralya’da verilmiş en büyük rüzgar enerjisi siparişi olan; AGL Enerji Limited ve Meridian’ın Avustralya’da bulunan 420 MW Macarthur projesi için 140 adet V112-3.0 MW türbin sipariş anlaşması imzaladı.

Macarthur Rüzgâr Çiftliği, 140 adet yeni V112-3.0 MW türbininin ürettiği 420 MW temiz ve yenilenebilir enerji kapasitesiyle Güney Yarımküre’de bulunan en büyük rüzgâr çiftliği olacak.

Macarthur projesi, AGL Energy Limited ve Meridian’ın ortaklığıyla geliştirilmektedir.

AGL, Avustralya pazarında çalışan, halka açık bir elektrik üreticisi ve satıcısıdır. Meridian ise Yeni Zelanda’nın devlete ait, en büyük yenilenebilir enerji üreticisi ve satıcısıdır. Aynı zamanda Avustralya’daki en önemli yenilenebilir enerji destekleyicilerindendir. Hem AGL hem de Meridian, Vestas’ın global müşterileridir ve Vestas ile birlikte Wattle Point’te (AGL) ve Te Apiti ile White Hill Wind Farms’da (Meridian) kurdukları rüzgâr çiftlikleri mevcuttur.

AGL’nin Başkanı Michael Fraser konuyla ilgili şunları söyledi;

“Vestas rüzgâr enerjisi üretiminde dünya lideridir. Macarthur Rüzgâr Çiftliği için Vestas türbinlerini seçerek en doğrusunu yaptığımızdan son derece eminiz. Vestas ile yaptığımız anlaşmanın ve onların en yeni teknolojilerini kullanmanın çok başarılı bir projeyle sonuçlanacağına inanıyoruz. V112-3.0 MW türbinlerini ilk kullanacak olan müşterilerden biri olmaktan dolayı çok memnunuz.”
Meridian Energy Başkanı Tim Lusk; “Yıllar içinde Yeni Zelanda’da, Vestas’la güçlü bir ilişki kurduk. Kendimizi bu ürüne adamamız da Vestas’ın bizim önceliklerimizi yerine getireceğine olan inancımızın bir göstergesidir” dedi.
Vestas Asya Pasifik Başkanı Sean Sutton;

“AGL ve Meridian’la bir kez daha çalışmaktan dolayı çok memnunuz. Bu rekoru kıran, temiz enerji projesi için Vestas’ı ve yeni V112-3.0 MW’yu seçtikleri için özellikle gurur duyuyoruz. Bu proje, Vestas Avustralya ve Asya Pasifik’e tek seferde verilen en büyük siparişi temsil etmektedir. Ayrıca Avustralya’nın bu yıl içinde daha önce yürürlüğe giren, yenilenebilir enerji hedeflerinden sonra açıklanacak olan en büyük rüzgâr enerjisi projesidir. Yeni V112-3.0 MW, AGL ve Meridian’ın, orta güçte rüzgâr hızındaki proje sahası için istedikleri yüksek ölçüde verimli ve düşük maliyetli türbin ihtiyaçlarını karşılayacak mükemmel çözümdür. Bu siparişi sağlama almak için gösterdikleri bağlılık ve harcadıkları çabadan dolayı Leighton Contractors ve Vestas Avustralya’daki meslektaşlarıma da ayrıca teşekkür etmek için bu fırsatı değerlendirmek isterim.” dedi.

Vestas Rüzgâr Sistemleri A/S Başkanı ve CEO’su Ditlev Engel ise, “Yeni V112-3.0 MW türbininin lansmanını, iki önemli müşterimizle imzaladığımız bu sipariş sayesinde son derece memnunuz. Bu yeni türbinden yüksek beklentilerimiz var; AGL ile Meridian’ın prestijli projeleri için bu türbini seçmiş olmaları, teknoloji alanındaki çabalarımızı destekleyen ve ortaya koyan iyi bir örnek olduğunu düşünüyoruz. Son olarak, gerçek global bir çaba sonucu gerçekleştirilen bu siparişte canla başla görev alan tüm Vestas çalışanlarını tebrik etmek isterim.” dedi.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir