İlk Dizel Hibrid

By | 25 Ağustos 2010


Peugeot dünyanın ilk dizel otomobiliyle daha düşük yakıt tüketimi hedefliyor. Peugeot 3008 modeline geliştirilen hibrid dizel motor ortalama 3,8 litre dizel tüketimiyle günümüz fiyatlarına göre kilometrede 120 kuruş yakıt harcayacak.

Daha önce hibrid otomobiller sadece benzinli motorlarda kullanılıyordu. Bunun nedeni teknik şartlar ve özellikle maliyet artışları olarak açıklanıyordu. Peugeot’un geliştirdiği Hybrid4 teknolojisi bu sorunların üstesinden gelmiş gibi görünüyor.

3008 güncel dizel modeli 100 km’de ortalama 7.1 litre tüketirken hibrit modelde 3.8 e kadar düşüyor. Yine 165g olan km’de karbondioksit salınımı 99g/km’ye düşüyor.
Yeni modelin diğerine oranla %20 oranında daha pahalı olması bekleniyor.

2011 yılında yollarda görmeye başlayacağımız dizel hibrid modeli, crossover tipi araçlarlar arasında çevreci özellikleri ve teknolojisiyle örnek olacağa benziyor.

One thought on “İlk Dizel Hibrid

  1. sami huzurlu

    evet tek kelimeyle harika bi şi emeginize saglık başarılarınızın devamını dilerim insan saglıgını düşünen teknoloji hep var olsun herkes böyle bi arabaya sahiplenmek ister fakat hükümetimizin bi arabada ne kadar vergi alıdıgına bakarsanız vede her yıl vergi almasıda vatandaşı magdur ediyor araç alınır zaten yakıtan vergi alıyor zaten herşeyi vergiye tabi tutmuş ama vatandaş nasıl binsin böyle pahalı araçlara siz söyleyin ben bi pejo hayranı olarak görüşlerimi açıkladm takdir sizlerin tşkrler başarılar

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir